Piranski zaliv je od torka do danes gostil mladinsko svetovno prvenstvo za jadralce v olimpijskem dvosedu 470. Končne odločitve so bile zaradi vetra znane prav po zadnji regati. Najboljša domača jadralca sta bila Rok Verderber in Matej Planinšič na 17. mestu.

Po enajstih regatah kvalifikacijskih, in potem še finalnih plovih, je bil danes na sporedu veliki finale.

Naslov v ženski konkurenci sta osvojili Nemki Luise Wansen in Helena Wansen, v moški italijanska posadka Giacomo Ferrari in Giulio Calabro, v kategoriji mešanih parov pa Italijana Maria Vittoria Marchesini in Bruno Festo

Verderber in Planinšič sta danes nekoliko prehitela startni signal ter si prislužila 18 kazenskih točk, svoje prvo mladinsko svetovno prvenstvo pa sta končala na skupnem 17. mestu.

“S svetovnim prvenstvom sva delno zadovoljna. Vidi se napredek, ki sva ga naredila v zadnjih šestih mesecih, predvsem morava delati še na startih, kjer sva pustila zelo veliko število točk, pa tudi v močnem vetru nama manjka še veliko treninga. V naslednjih mesecih bova morala hoditi na veter in val, trenirati starte in za naslednjo sezono upati, da bo šlo vse po načrtih,” je povedal Verderber.

Druga slovenska posadka, Toni Rebec in Matej Fras, ki sta v tem razredu pred tem svetovnem prvenstvom naredila zgolj nekaj treningov, se je držala dobro in končala na skupnem 51. mestu.

Vir: JZS.si, Foto: Uroš Kekus Kleva