Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Jadralni klub CV della Roma obeležuje 70-letnico delovanja z mladinskim svetovnim prvenstvom razreda finn, kjer Liam Orel po šestih regatah vodi v konkurenci do 19. let. 

Priljubljeno jadralsko stičišče Anzio, kjer so v preteklosti potekale že številne mednarodne regate, ta teden gosti Finn Silver Cup. Na mladinskem svetovnem prvenstvu namenjenem krmarjem do 23 let nastopa 28 tekmovalcev iz 16 držav, med njimi devet mlajših od 19 let. V konkurenco slednjih sodi tudi član koprskega Jadra Liam Orel.

“Po lanskem silver cup-u v Kopru sem se poskusil v drugem razredu, a se je izkazalo, da mi ne ustreza. Zato sem se vrnil v finn-a, odločen, da osvojim medaljo v kategoriji do 19 let, predvsem pa želim izboljšati lanski rezultat – 20. mesto. Glede na vremenske razmere bi mi to moralo uspeti. Z izjemo prvega tekmovalnega dneva, so mi pogoji pisani na kožo, saj so zelo podobni domačim. Edina razlika je nekoliko večji val v Anziu,” je pred začetkom napovedal Liam, ki mu gre trenutno vse po načrtih.

Po šestih plovih namreč vodi v konkurenci do 19. let, v skupnem seštevku pa zaseda odlično 11. mesto. Na čelu razpredelnice je z desetimi točkami aktualni mladinski podprvak Joan Cardona iz Španije, ki je lani zaostal le za Čehom Ondrejem Teplyjem. Ta je letos prestar, da bi lahko še branil mladinski naslov, ga pa zato poskuša ponovno osvojiti prvak iz leta 2017 Oskari Muhonen, ki je trenutno drugi s tremi točkami zaostanka.

Vir: JZS.si

Komentarji