Kim Pletikos

Jadralki Kim in Lin Pletikos se na svetovnem prvenstvu razreda laser radial nista uvrstili v zlato finalno skupno in posledično izpadli iz igre za olimpijsko vozovnico. To bo v zalivu Miho na Japonskem osvojilo deset držav.

Organizatorji svetovnega prvenstva laser radial so tretji tekmovalni dan uspeli izpeljati tri plove in s petimi regatami zaključili kvalifikacijsko serijo, po kateri bo 111 krmark iz 49 držav razdeljenih v zlato in srebrno skupino. Kim Pletikos je bila v današnjih regatah 42., 15. in 31. ter po odbitku najslabšega rezultata za dve mesti zgrešila zlato floto.

"Za nami je težek dan. Na morju smo bili od 9:30 zjutraj. Vetra je bilo od 5 do 25 vozlov in ves čas je spreminjal smer. Jaz sem dala vse od sebe, v vsaki regati posebej, ampak na žalost to ni bilo dovolj za uvrstitev v zlato skupino. Nasprotno od pričakovanj ne bodo niti vse jadralke v prvi polovici razpredelnice dobile norme, me, ki smo ostale v srebrni skupini, pa zanjo abolutno nimamo več možnosti," je bila nad razpletom kvalifikacij in pristankom na 58. mestu razočarana Kim Pletikos.

Druga slovenska reprezentantka, Lin Pletikos, je z nizom 45., 38. in 6. napredovala z 82. na skupno 72. mesto in bo, tako kot njena starejša sestra, preostanek programa odjadrala v srebrni skupini. Po petih preizkušnjah v vodstvu ostaja Švedinja Josefin Olsson (5 točk), druga je Američanka Paige Railey (14 točk), tretja pa aktualna olimpijska prvakinja Marit Bouwmeester (22 točk) iz Nizozemke. 
Naši predstavnici bosta zadnji olimpijski vlak lovili aprila prihodnje leto v Genovi, kjer bosta na razpolago še dve mesti.