Tina Mrak - Veronika Macarol

Tajfun Krosa, ki je sredi tedna oplazil Enošimo, je 363 jadralcem iz 47 držav na prizorišču naslednjih olimpijskih iger pustil visoke valove in močan veter. Tina Mrak in Veronika Macarol zaradi tega po končanem svetovnem prvenstvu nista imeli veliko priložnosti za priprave na naslednji izziv - predolimpijsko regato. To sta danes začeli na četrtem mestu. 

“Prvi dan predolimpijske regate smo imeli odlične pogoje, z vetrom z morja od 15 do 20 vozlov. Zabeležili sva 4. in 6. mesto in sva trenutno na skupnem 4. mestu. Najina prioriteta na tej regati je, da izboljšava slabosti v jadranju v tukajšnjih pogojih, ki sva jih imeli na svetovnem prvenstvu. Za naslednje dni je napovedanega manj vetra,” sta iz dežele vzhajajočega sonca sporočili najboljši slovenski jadralki.

Po uvodnih dveh plovih vodita domačinki Ai Yoshida in Miho Yoshioka (3 točke) pred Poljakinjama Agniesko Skrzypulec in Jolanto Ogar (5 točk) ter enako spretnima Britankama Hanno Mills in Eilidh McIntyre (5 točk). 

Zaradi tajfuna je ogrevanje v zalivu Sagami odpadlo tudi za Žana Luko Zelka, ki na predolimpijski regati tekmuje v enosedu laser standard. V floti 35 krmarjev je danes v cilj prijadral 13. in 31. ter skupno zaseda 22. mesto.

“Poskusil bom pridobiti čim več občutka glede regatega polja, drugega cilja pa za to regato nimam. Pogoji tukaj mi ustrezajo, problem sta le vročina in vlaga v zraku, zaradi česar je zelo pomembno, da si dobro hidriran in da imaš na sebi oblačilo, ki te hladi,” je vtise na vročem olimpijskem prizorišču  strnil Zelko.