V Enoshimi na Japonskem se danes za vse, ki se niso uvrstili v jutrišnjo regato za medalje, zaključuje predolimpijska regata za olimpijske razrede, na kateri je v razredu laser nastopil tudi naš Žan Luka Zelko. Danes je v vetru moči med 8 in 10 vozlov žal Zelko jadral nekoliko slabše kot v zadnjih dveh dneh in plova končal na 26. in 24. mestu, kar je bilo dovolj za končno 20. mesto v konkurenci 35 jadralcev. 

Žan Luka Zelko: “Danes smo uspeli odjadrati še zadnja dva plova. Nisem se najboljše znašel oziroma sploh nisem bil zadovoljen s svojo hitrostjo. Svetla točka današnjega dne je bil drugi start, ko sem bil spredaj, a sem se v drugi polovici orce narobe odločil in veliko izgubil. Regato sem končal na 20. mestu. Nad tem nisem razočaran, nisem pa tudi najbolj zadovoljen. Želim si višje, zdaj me čaka par dni treninga in potem še regata svetovnega pokala.”

Najboljših deset se bo jutri pomerilo še v regati za odličja, kjer bodo točke štele dvojno. V vodstvu tudi po današnjem dnevu ostaja Šved Jesper Stalheim (60 točk), drugi je zdaj Avstralec Tom Burton (63 točk) na tretje pa se je povzpel Norvežan Hermann Tomasgaard (65 točk). 

Besedilo: WindPress, Jakica Jesih