Konec tedna so bili v Izoli podeljeni še zadnji naslovi državnih prvakov v letošnjem koledarskem letu. Zanje se je od petka do nedelje v razredu laser radial potegovalo osem deklet in 19 fantov iz osmih slovenskih klubov. Poleg omenjenih je na tradicionalni Martinovi regati jadralnega kluba Burja sodelovalo še 124 optimistov in osem laserjev 4.7.

Tridnevno državno prvenstvo se je za 29 krmarjev razreda laser radial začelo v 20 vozlih juga, ki je jadralce izmozgal do te mere, da so organizatorji dan zaključili po treh regatah namesto štirih, kolikor so jih načrtovali. Floto na morju so v v soboto izdatno okrepili optimisti in laserji 4.7, za katere sta bila izpeljana dva plova, medtem ko je nedeljsko vreme omogočilo le martinčkanje in predčasno podelitev nagrad najboljšim.

V moški in mladinski konkurenci radialov so to bili Janez Zabukovec (JK Jadro), Gašper Strahovnik (JK Burja) in Nejc Valenčič (JK Burja), v ženski konkurenci pa Kim Pletikos (YC Portorož), Lin Pletikos (YC Portorož) in Valentina Baruca (JK Jadro). Med mladinkami so si prva tri mesta razdelile Lin Pletikos (YC Portorož), Lana Vidmar (JK Jadro) in Alenka Valenčič (JK Burja), medalje v kategoriji do 17 let pa so domov odnesli Benjamin Aganovič (JK Burja), Lana Vidmar (JK Jadro) in Alenka Valenčič (JK Burja).

V razredu optimist je v skupnem seštevku slavil Italijan Kim Magnani pred Svitom Dujmovičem Šterpinom (JK Pirat) in rojakinjo Liso Vucetti. Slednja je prejela tudi pokal za najboljši rezultat med dekleti, po tem ko je z zmago v zadnji regati prehitela Saro Calici iz SN Pietas Julia in Tarin Pečar (JK Jadro). V enosedu laser 4.7 so bili najbolj prepričljivi madžarski predstavniki.

Vir: JZS.si; Foto: Dragan Sinožič