Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Qingdao, Fremantle

Najhitrejše ekipe so priplule v cilj v Fremantle v zahodni Avstraliji. Uspešno so premagale 4700 nmi južnega indijskega oceana.

Četrta etapa je zopet pripadla ekipi Qingdao. Večino plovbe preko oceana je plula v ospredju. Na trenutke je nekoliko zaostala za ekipo Ha Long Bay, Viet Nam a to le v primerih taktičnih odločitev, ki so na koncu obrodile odličen rezultat. V cilj pred avstralskim mestom Fremantle so pripluli 7.12.2019 ob 18:41 uri (UTC).

Kljub temu, da je bila to ena daljših etap, katere teoretična razdalja znaša 4700 nmi, je drugouvrščena ekipa Ha Long Bay Viet Nam za zmagovalno jadrnico zaostala zgolj 1 uro in 13 minut. Če to prevedemo v razdaljo je to okrog 10 nmi. Kot tretja je v cilj priplula ekipa Imagine Your Korea. Tudi oni so jadrali izjemno dobro. Za vodilno ekipo so zaostali le 2 uri in 9 min ali prevedeno v razdaljo okrog 20 nmi.

Po prihodu v cilj je skiper ekipe Ha Long Bay, Viet Nam, Josh Stickland povedal:

"Na začetku etape smo dejali, da bomo pluli na vzhod. Ostali smo v področju pritiska in pluli s frontami. Na koncu se je izkazalo, da smo naredili prav. Čestitati moram ekipama Qingdao in Imagine Your Korea. Stalno so izvajali pritisk na nas. Celotno etapo smo se lovili. Imam izjemno ekipo v kateri se počutim zelo dobro. Če strnem etapo, bila je izjemna regata."

Ostale ekipe še plujejo. Najbliže cilju je ekipa Gotobermuda. DO cilja jih loči le še 100 nmi. Glede na trenutno hitrost plovbe jih v cilju pričakujejo okrog 20.00 ure (UTC). Najdaljša pot čaka ekipe Unicef, Punta Del Este in Visit Sanya, China. Če spomnimo, ekipa Unicef se je morala vrniti v mesto Durban, ker je obstajala možnost, da ima en izmed članov posadke slepič. Ekipi Punta del Este in Visit Sanya, China sta na pričetku etape trčili in poškodovali plovila. Izpluli sta 14 dni kasneje, ko so plovila popravili.

Komentarji