Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

Uporabljamo ga lahko z eno samo roko

 

Zagotavlja nam čistočo rok in plovila 

 GHOOK je oblikovan tako, da ga lahko uporabljamo z eno samo roko. Prosta roka nam tako lahko služi za boljšo stabilnost, večjo varnost in hitrejše premikanje po plovilu.    Z uporabo GHOOK-a se muring sploh ne bo dotaknila palube, oplate plovila ali vaših rok. Prenos muringa z GHOOK-om je najčistejši možen način privezovanja. 

Omogoča do 3x hitrejši privez na muring

 

Obvaruje roke pred poškodbami

 Vrtljivo kolo GHOOK-a je zasnovano tako, da zmanjša upor in tako omogoči hiter prenos tudi močno obraslih muringov.    
S pomočjo GHOOK-a lahko prenesete muring brez prijemanja. Tako bodo ostale vaše roke čiste, poleg tega pa se boste izognili še urezninam in praskam.

boatasy GHOOK

49,95 €

Brezplačno pošiljanje

 


S klikom boste preusmerjeni na spletno stran v angleškem jeziku, kjer lahko GHOOK kupite s kreditno kartico ali preko sistema PayPal. Spletna stran je zaupanja vredna.

 

 Upraba GHOOK-a

       
 

Namesti GHOOK

Odpri varnostni zapah na GHOOK-u in namesti muring na vrtljivo kolo.

 

GHOOK je pripravljen za uporabo

Varnostni zapah na GHOOK-u se samodejno zape, ko ga izpustite.

 

GHOOK gremo!

Primite GHOOK za ergonomski ročaj ali za podaljšek in povlecite.

 

Z GHOOK-om povsod

gHook

 Vzemite GHOOK vedno s seboj, tako na svoje plovilo kot tudi na najeto plovilo!

 

GHOOK v praksi

       
 

GHOOK držimo za ročaj

GHOOK lahko uporabljamo tako, da držimo neposredno njegov ergonomski ročaj. Takšna vrsta uporabe GHOOK brez podaljška je primerna samo za manjša plovila.

 

GHOOK s podaljškom

Na GHOOK lahko namestimo podaljšek s plavajočo bojo, s pomočjo katerega lahko muring prenašamo pod robnico plovila in se izognemo bokobranom.

 

Uporaba GHOOK s škripcem na premcu plovila

GHOOK lahko uporabite tudi kadar ni nikogar na krovu, ki bi vam lahko pomagal pri privezu. Za takšne primere namestite vzdolž plovila vrv in na premec plovilu pričvrstite škripec, s pomočjo katerega lahko povlečete GHOOK od krme do premca plovila.

 

 

Sestavni deli GHOOK-a

1. Ogrodje v obliki črke G

2. Vrtljivo kolo širine 7 cm

3. Varnostni zapah iz nerjavečega jekla

4. Ergonomski ročaj

5. Odprtina za dodatni podaljšek

 

GHOOK v praksi

              
 

Vrtljivo kolo GHOOK-a je primerno za vezanje na muring različnih debelin, tudi močno obraslih.

 

GHOOK-ov varnostni zapah preprečuje zdrs muringa z GHOOK-a med njegovo vleko.

 

GHOOK-ov ergonomski ročaj omogoča najboljši možni oprijem, zato lahko muring vlečemo z eno samo roko.

  Odprtina za podaljšek na GHOOK-u omogoča pritrditev dodatnega podaljška, s katerim lahko izkoristimo res vse prednosti GHOOK-a.  

boatasy GHOOK

49,95 €

Brezplačno pošiljanje

 


S klikom boste preusmerjeni na spletno stran v angleškem jeziku, kjer lahko GHOOK kupite s kreditno kartico ali preko sistema PayPal. Spletna stran je zaupanja vredna.

 

Izjave uporabnikov

              
 

Mike John
RYA Yachtmaster Instructor
Sea Teach S.L.

Vleka muringa do priveznika na premcu plovila mora biti hitra, toda kljub temu varna. To včasih ni enostavno opravilo niti za izkušene pomorce, toda z GHOOK-om lahko delo opravijo dobro tudi manj izkušeni člani posadke.

 

Aleš Kobav
Urednik spletnega navtičnega časopisa
enavtika.si

Z GHOOK-om je dvigovanje muringa otročje lahko in tudi čistejše v primerjavi s klasičnim načinom. Da niti ne omenjam školjk, priraslih na muring, ki ne bodo porezale vaših rok.

 

Capt. Đani Mohović
Izredni profesor na Fakulteti za pomorstvo na Rijeki & lastnik plovila

Poklicno se ukvarjam s povečevanjem varnosti na morju. Z uporabo GHOOK-a bodo vaši postopki privezovanja muringa veliko lažji, hitrejši in bolj varni.

 

Ambrož Jakop
Profesionalni skiper & Predavatelj na tečajih za čoln

GHOOK je točno to, kar smo čakali – nepogrešljiv pripomoček za privez na muring, ki ima očitne prednosti pred navadnim mornarskim kavljem. Lahko ga uporabljamo na plovilih poljubnih dolžin.

 

 

GHOOK zgodba

Boatasy ekipa je skupina pomorskih navdušencev, ki nas druži ljubezen do različnih morskih aktivnosti. Na osnovi naših izkušenj dobro vemo, kaj ljudje potrebujejo, ko so na morju. Tako smo tudi dobili idejo za GHOOK, ki smo ga zasnovali z namenom, da boste na morju lahko še bolj uživali.

ekipa boatasy

Komentarji