Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Startup podjetje Dynamiq Yachts je izdelala svojo drugo jahto. V sodelovanju z avtomobilskim proizvajalcem Porsche so predstavili 35m dolgo plovilo s preprostim imenom GTT 115.

Prvič so jahto predstavili na letošnjem salonu plovil v Monacu. Kratica GTT pomeni Gran Turismo Transatlantic, kar pomeni, da je z jahto možno prepluti Atlantski ocean. 35 m dolga lepotica v širino meri 7,1m. Njena posebnost je majhen ugrez. Jahta potrebuje zgolj 1,45 m globoko vodo za varno plovbo. Zato lahko z njo zaplujete globoko v zaliv in uživate v najlepših predelih.

Jahta je izdelana iz aluminija. Lastnik lahko izbira med verzijo s tremi ali pa s štirimi kabinama, kjer se lahko udobno namesti šest oziroma osem oseb. Pri teži 198 t lahko razvije hitrost 21 vozlov. Optimalna hitrost plovbe znaša 10 vozlov. Doseg pri tej hitrosti znaša 3400 nmi, kar ravno zadošča za plovbo preko Atlantskega oceana. Najbolj učinkovito pluje pri hitrosti 9 vozlov. Poraba znaša le 52 l/h.

Kapaciteta ladjedelnice je sedem plovil letno. Cena osnovne izvedbe znaša 12.500.000 EUR.  

Komentarji