Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

  • vhodni strani enavtika.si,
  • na vrhu podstrani Mali oglasi,
  • na vrhu podstrani posameznih oglasov
  • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

Evropski prvakinji Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem pokalu v jadranju, ki se je končal v morju pred Miamijem, osvojili šesto mesto v razredu 470. V zaključni regati najboljše deseterice za medalje sta bili osmi in sta skupaj osvojili 85 točk. Zmagali sta Nemki Frederike Loewe in Anna Markfort, četrti v zadnji regati (60).

Dan pred zaključno regato za medalje, ki šteje dvojno, sta Mrakova in Macarolova z osmega napredovali na peto mesto (69 točk). Tekmovalki, ki sta lani osvojili tudi naziv za najboljšo slovensko ekipo leta, sta za vodilnima Loewejevo in Markfortovo zaostajali za 17 točk. Slovenki, ki sta v Miamiju branili lansko zmago, sta imeli 69 točk, pred zadnjim dnevom pa sta tudi za drugim in tretjim mestom precej zaostajali, za 14 in 13 točk. V zadnji regati sta zmagali Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, ki nista imeli možnosti za vrh, s sta na koncu s 77 točkami na petem mestu tudi prehiteli Mrakovo in Macarolovo.

Nemki Fabienne Oster in Anastasiya Winkel sta s tretjim mestom v zadnjem plovu prejšnje tretje mesto zamenjali za končno drugo (52). Tudi Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Luiza Barbachan sta s 64 točkami prehiteli pred regato drugouvrščeni Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (65). Slednji sta bili v izenačenem boju za vrh v zadnji regati peti, Brazilki pa drugi.

Peter Janežič in Sebastian Prinčič, preostala slovenska tekmovalca na tekmi, sta v razredu 49er že pred tem zasedla končno 32. mesto (214).

Tina Mrak in Veronika Macarol po zaključku regate svetovnega pokala v Miamiju:

“Regato svetovnega pokala v Miamiju sva zaključili na skupno šestem mestu. Celoten teden je prevladoval šibak veter. Do sedaj v Miamiju še nismo imeli tako slabih pogojev za jadranje. Ogromno ur smo preživeli na morju, v čakanju na veter. Teden je bil zagotovo naporen za vse posadke, saj so bili pogoji za jadranje zaradi nestabilnega vetra res težki. Skozi teden regat sva ves čas napredovali. V regati za medalje sva jadrali hitro, vendar sva v drugi orci ob boji naredili rizično potezo in tako izgubili nekaj mest. Nova sezona se je začela. V Miamiju sva z najinim trenerjem Tomažem opravili kvalitetne priprave in se že veseliva naslednjih regat.”

Njun trener Tomaž Čopi pa je po zaključeni regati svetovnega pokala v Miamiju zapisal:

“Treningi so bili super. Vetra je bilo dovolj, včasih kar veliko, ko pa se je začel svetovni pokal, je bila druga zgodba. Malo vetra in zelo zahtevni pogoji. En dan smo preživeli na morju in ostali brez regate. Drugi dan smo preživeli dobesedno ves dan pod soncem in na koncu, po več kot osmih urah in s končanimi tremi regatami, komaj čakali, da pridemo do kopnega. Zanimivi, težki in na trenutke na meji tekmovalni dnevi. Tina in Veronika sta bili letos na koncu šesti (6). Odličen rezultat v pogojih, ki so zanju včasih veljali za travmo.”

Vir: STA, JZS

Komentarji