Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

  • vhodni strani enavtika.si,
  • na vrhu podstrani Mali oglasi,
  • na vrhu podstrani posameznih oglasov
  • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

V petek je začela pihati burja, ki se je včeraj okrepila do orkanske hitrosti.

Vetrovi, ki so presegali hitrosti 160 km/h, so v tem obdobju sicer običajni. A vsako leto, ko zapihajo, povzročijo probleme, ki jih ne bi pričakovali.

V luki Špinut, na severni strani Splita, je bila burja tako močna, da je prevrnila več plovil, ki so bila na suhih privezih. V luko se je podal Božidar Vukičević (CROPIX) in posnel, opustošenje, ki ga je povzročila burja (Video1).

Neverjetni posnetki prihajajo tudi z otoka Brač. V kraju Postira  so valovi zalivali obalne hiše, vodni pršec pa se je dvigal tako visoko, da je prekril strehe (Video 2).

Ivo Ivič je podobne posnetke posnel v luki Puščiša (videoposnetek iz zraka), na severni strani otoka Brač. Orkanska burja, ki je zapihala skozi kanal, je v mestu povzročala visoke valove, vodni pršec pa se je dvigal več 10 m visoko (Video 3). 

Video 1: Burja v luki Špinut prevrnila plovila na suhih privezih (Avtor: Youtube - Bozidar Vukicevic (CROPIX)

 

Video 2: Burja v luki Postira na otoku Brač (Vir: FB - Brac Online)

Video 3: Burja v luki Pučišča (Vir: FB - Ivo Ivić)

Komentarji