Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Izola bo od petka do nedelje gostila ORC prvenstvo Slovenije – One Sails Cup. Dan pred začetkom tekmovanja je na regato prijavljenih 29  jadrnic iz Estonije, Slovaške, Italije in Slovenije. Organizatorji ocenjujejo, da se bo število nastopajočih povzpelo na skupno 40 posadk.

Kot so v YC Skipper še opozorili, bo One Sails Cup 11. in 12. maja po dveh letih ponovno točkovan tudi za ORC prvenstvo Slovenije, tokrat pa bo prvič štel tudi za serijo North Adriatic Rating Circuit (NARC).

Ena od novosti je tudi, da je tradicionalna nočna regata One Night Cup letos vključena v startnino One Sails Cupa in bo odločala tudi pri razrešitvi neodločenega rezultata na One Sails Cupu.

Skladno z novimi pravili pokala Slovenije se bo za pokal jadralo samo v handicap razvrstitvi ORC, zato bo regata za razrede Open potekala na ločeni progi.

Za razred ORC je predviden največ en navigacijski plov, preostali plovi pa bodo potekali na privetrno/zavetrni progi. Skupaj je razpisanih  pet plovov.

Za razred Open je predviden en navigacijski plov v soboto in en navigacijski plov v nedeljo.

Vir: JZS.si; Foto: http://www.yacht-club-skipper.si/

Komentarji

Komentarji   

# YCSkipper 18:14 16-05-2019
Tale novica pa je na spletni strani JZS bila objavljena pred enim tednom - to je 9. maja. Državno prvenstvo se je pretekli vikend že končalo. Naslov državne prvakinje je osvojila jadrnica Taia 2 & White goose. Regate se je udeležilo 38 jadrnic iz Slovenije, Italije, Estonije in Slovaške. Več http://www.yacht-club-skipper.si/one_sails_2019/