V hotelu Kempinski Palace Portorož so predstavili letošnjo že 51. izvedbo svetovno znane regate Barcolana in slovensko obarvane reli regate Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group. Kot glavni pokrovitelj reli regate tudi letos ostajata hotel Kempinski Palace Portorož in MK Group, njen ambasador pa eden najuspešnejših slovenskih jadralcev Vasilij Žbogar. V imenu organizatorja se je dogodka udeležil predsednik kluba SVBG Mitja Gialuz.

Kot je uvodoma dejal Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Palace Portorož, je projekt Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group eden izmed tistih, ki si zaslužijo maksimalno podporo, saj ne prispevajo le k promociji slovenskega jadranja in športa, temveč tudi k razvoju slovenskega turizma in Portoroža kot edinstvene turistične destinacije.

»Zelo smo ponosni na dejstvo, da je že drugo leto zapored MK Group pripeljala regato Go to Barcolana by Kempinski in MK Group v Portorož. S tem so ponovno potrdili, da imajo tako skupina, kot njen lastnik, najprej v mislih celovit razvoj destinacije in turizma v regiji. Regati Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group in Barcolana sta nedvomno med najbolj prepoznavnimi dogodki v jadralnem svetu. Zato smo ponosni, da lahko prispevamo svoj delček k tej zgodbi, ki jo ljubitelji jadranja ustvarjajo že 51 let,« je poudaril Behrens.

Pri razlogih za podporo projektu, po besedah Behrensa, sledijo usmeritvam njihove krovne družbe MK Group in predsednika Miodraga Kostića.

»Z našimi lastniki, MK Group, delimo prepričanje, da sta naš razvoj in prihodnost tesno povezana z razvojem okolja, v katerem delujemo. Zato stremimo k temu, iščemo sinergije in projekte, ki prinašajo širše pozitivne učinke. Projekt Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group je nedvomno eden takšnih,« Behrens izpostavlja pomen sodelovanja z lokalnim okoljem.

Tudi v letošnjem letu je ambasadorstvo regate Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group prevzel eden najuspešnejših slovenskih jadralcev Vasilij Žbogar.

»Kot veste jadranje zaseda pomembno mesto v mojem življenju. Tako kot lani, sem tudi letos z največjim veseljem sprejel vabilo Kempinskega Palace Portorož in MK Group k sodelovanju in promociji regate Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group,« je izpostavil Žbogar in dodal, da je podpora, kot jo kažejo v Kempinskem Palace Portorožu in MK Group, velikega pomena za nadaljnji razvoj slovenskega športa in jadranja. »Vsi ljubitelji jadranja, vabljeni v soboto v Portorož na štart regate Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group v Portorož in seveda v nedeljo na 51. Barcolano,« je zaključil Žbogar.

V imenu organizatorja je jadralni praznik predstavil Mitja Gialuz, predsednik kluba SVBG, organizatorja regate. »Po izjemnem koncu tedna na lanskoletni jubilejni Barcolani, smo tudi letos pripravili pester program in spremljevalne dogodke. Veseli nas, da enako na to gledajo tudi v MK Group in hotelu Kempinski Palace Portorož in nadaljujejo s podporo in sodelovanjem. Tudi z njihovo podporo, slovensko obarvana reli regata Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group iz leta v leto pridobiva na prepoznavnosti in veljavi, kot eden izmed najpomembnejših dogodkov v sklopu tradicionalnega jadralnega vikenda,« je izpostavil Gialuz.

Začetek reli regate Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group bo v soboto, 12. oktobra ob 10.00 uri izpred hotela Kempinski Palace Portorož. Podelitev nagrad najboljšim jadralcem reli regate pa bo potekala v stavbi Stazione Marittima v Trstu s pričetkom ob 17.00 uri. Vsi ljubitelji jadranja vabljeni, na še en jadralni nepozaben vikend.