Nautta

Korčula

Gostilna

Podatki

GPS 42° 57' N , 17° 8' E
Tel. +385 92 327 8809
Naslov Ul. don Iva Matijace opata bb
Kraj Korčula

Info

Preizkusite tradicionalno Korčulo na najboljši način. Gostilna Nautta je pravo izročilo otoka Korčula in glavnega mesta. Je v samem osrčju mesta, v ozkih ulicah, katerih pametna postavitev mesto ščiti pred močnimi vetrovi. S plovilom lahko pristanete v marini jugozahodno od mesta ali pa v luki Korčula na severni strani mesta.

PRIPRAVA HRANE

V gostilni se trudijo svojim gostom ponuditi tradicionalno hrano otoka Korčula. Priprava zato poteka predvsem na žaru in v podpeki. Pripravijo izjemno okusno hobotnico, teletino ali jagnjetino v podpeki. V zimskem obdobju, ko ni turistične sezone, si vzamejo čas in pripravijo domače šurlice. Šurlice so ročno izdelane testenine, ki jih lahko pokusite zgolj na hrvaškem primorju. Pripravijo vam jih lahko na različne načine.

Če ste ljubitelji mesnih jedi pripravljenih na žaru, vam bodo z veseljem ponudili žar ploščo za dve osebi. Ker je bogata, bo nedvomno zadostovala tudi trem osebam. Zelo ponosni so tudi na svojo »pašticado«, pripravljeno z njoki. Pripravljajo jo na tradicionalen način. Meso kuhajo v zelenjavni omaki več ur, kar zagotovi izjemne okuse in mehkobo mesa.

Za ljubitelje ribjih jedi so vedno na voljo ulovljene ribe, ki so jih ujeli lokalni ribiči v okolici otoka in polotoka Pelješac. Običajno je na voljo tudi tuna oziroma tunini zrezki. Sami izberite, kako pečene bi radi. Pripravili vam jo bodo »rare«, »medium« ali »well done«. Kakor si boste poželeli.

POSTREŽBA

V »konobi Nautta« streže profesionalno osebje. Vedno boste postreženi hitro in prijazno. Vsak dan posebej vas bodo seznanili, kaj se je ujelo v mreže in kaj je najbolj sveže, kar lahko postrežejo na vaš krožnik.

CENA

Gostilna stremi h kakovostni ponudbi in sorazmerno bogatim porcijam. Cene so v višjem srednjem razredu, a kakovost in količina nedvomno odtehtata strošek.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Petek

  • voz

Ocena
3.2

Lega 4
Ponudba 3
Hrana 3
Postrežba 3
Cena 3

Komentarji