Veli Ston

Pelješac

Luka

Podatki

GPS 42° 50' N , 17° 41' E
Št. Privezov 4
Globina vode 2.0 - 3.0 m
Tel. 385
Obratovalni čas 1.1. - 31.12.
Bencinska črpalka 20 nm Dubrovnik Orsan

Info

Stonska luka je majhna in nudi privez le trem ali štirim plovilom. Plovilo je možno privezati ob pomol na zahodni strani. Globina vode je 2-3 metre. Stonski kanal je plitek in omogoča plovbo le plovilom z grezom do 3 metre. Plutje v kanalu je regulirano s pravilom. Prednost pri plutju imajo plovila, ki pljujejo iz zaliva. Plovila namenjena v zaliv morajo počakati pred mestom Broce. V luki ni ne vode, ne elektrike. V neposredni bližini luke se nahajajo Stonske soline in staro mesto Ston, ki si ga je vredno ogledati. V mestu je več restavracij, barov in trgovin.

Ponudba

gostilna v mestu

Ponudba

bar v mestu

Ponudba

trgovina v mestu

Ponudba

odvoz smeti

Ponudba

muzej

Ponudba

soline

Zaščita pred vetrovi/Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Nedelja

  • voz

V bližini

Zaščiteno

  • Mali Ston Luka 0.82 nmi
  • Zaglavac Luka 6.64 nmi
  • Sobra Luka 7.23 nmi

Cene

Komentarji

Marko Sabothy
Že 15 let vsako leto sem tudi v tem koncu.Če gre za kratek postanek , recimo obisk tržnice ali nakup kruha ne računajo nič.proti plačilu lahko od lanskega leta dobiš vodo.priporočal bi od Broceja plovbo, proti Stonu po sredini označenih poti, ker se na delih bližje Stonu, na posameznih mestih spusti globina pod 2m.Če najdete prevoz do Malega Stona, poceni lahko kupite kamenice ali dagnje.Dobro kulinariko z zastonj privezi najdete v Kobašu, mali zaliv z tremi konobami,3nm pred Stonom. Sam že vsa leta prisegam na konobo "Kod Luke" Sam Ston, z ogledom obzidja je vreden truda!
Thu | 09 Oct | 2014
DARE
se strinjam s predhodnikom povsem, odsvetujem pa privez na pomol, če res ni nujen,...znajo računat tudi tam dol - 200k, zato pa ne nudijo nič.
Thu | 12 Dec | 2013
Matej V.
Odsvetujem plovbo po kanalu ponoči, ker so boje - stebri v temi težko "čitljivi".
Zaliv zavarovan z vseh smeri, tako da je možno tudi sidranje v sredini zaliva.
Mesto je vredno ogleda, tudi z gastronomskega vidika.
Sat | 04 Feb | 2012