Ladja Marco Polo lastnika Cruise & Maritime Voyages (CMV), je trčila v ogromen val zaradi katerega je en potnik izgubil življenje, štirinajst drugih pa je utrpelo telesne poškodbe.

Na plovbi med Azorskim otočjem proti domači luki Tilbury v Londonu, je ladja Marco Polo trčila v ogromen val. En potnik je v nesreči izgubil življenje, enega pa so morali s helikopterjem prepeljati v bolnišnico. Po oskrbi je izven smrtne nevarnosti. V nesreči je bilo poškodovanih še 14 potnikov, katerim so nudili medicinsko pomoč na ladji. Ladja ni utrpela poškodb na trupu. Poškodovana je le Waldorfska restavracija, ki jo bodo popravili v matični luki. Kljub nesreči lastnik ladje predvideva, da bo ladja po urniku odplula na naslednje 14 dnevno križarjenje proti Norveški.

Kaj natančno se je zgodilo?

Med plovbo iz Južne Amerike, proti matični luki,  je v bližini Azorskih otokov ladja treščila v ogromen val. Val je razbil okno restavracije, v kateri so se nahajali potniki. Starejšega potnika v restavraciji je val tako močno poškodoval, da je za posledicami umrl.