Volvo Ocean Race

Pričela se je sklepna etape regate Volvo Ocean Race 2017/18. Jadralci bodo iz Švedskega Gothenburga najprej zapluli proti severu, do kontrolne točke pri otoku Straholmstein, kjer bodo obrnili proti jugu do danskega mesta Aarhus. Nato pa se bodo vrnili do skrajnega severa Danske, zapluli v Severno morje in 1000 nmi dolgo plovbo zaključili v nizozemskem mestu Haag.

Kljub temu, da so jadralci že obpluli svet so razlike v skupni razvrstitvi regate izjemno majhne. Ekipa MAPFRE a prvem in Brunel na drugem imata enako število točk. Dongfeng na tretjem zaostaja le eno točko. Ostale ekipe zaostajajo preveč da bi se vpletle v boj za stopničke. Kljub temu, da etapa ne bo oceanska bo odločala o zmagovalcu letošnje regate.

Včeraj je izpred Gothenborga floto jadrnic pospremila številna množica gledalcev na plovilih in na kopnem. Iniciativo za zmago na etapi je prevzela kitajska ekipa Dongfeng, ki za vodilnima zaostaja eno točko. Vodilni ekipi MAPFRE in Brunel sta pričeli ravno obratno. Brunel je Gothenburški arhipelag zapustila kot šesta  in MAPFRE kot zadnja. Pri plovbi proti severozahodu, proti kontrolni točki pred otokom Straholmstein, je prva na plin pritisnila ekipa MAPFRE. Z odlično plovbo so se uspeli zavihteti na drugo mesto in ekipi Dongfeng najavili, da vodilne pozicije v skupnem seštevku ne bodo spustili iz svojih rok. Po 20 urah plovbe je na kontrolni točki prva obrnila ekipa Dongfeng, ekipa MAPFRE kot druga pa z le 0,3 nmi zaostanke. Ekipa Brunel je plula slabše. Obrnili so kot peti z 4 nmi zaostanka.

Danes jadralci nadaljujejo plovbo proti jugu. Severni vetrovi pihajo s hitrostjo okrog 20 vozlov. Ekipa Dongfeng je svojo prednost pred AMPFRE nekoliko povečala. Trenutno imajo 3 nmi prednosti. Na tretjem mestu pluje ekipa Vestas z 10 nmi zaostanka. Ekipa Brunel je pridobila mesto in pluje kot četrta z 22 nmi zaostanka. Ekipe Turn the Tide On Plastic, Akzonobel in Sun Hung Kai/Scallywag zaostajajo 30 nmi.

Volvo Ocean Race 2018

  Mesto Ekipa Razdalja do cilja  
  1.  Dongfeng 727,0 nmi  
  2. MAPFRE +5,2 nmi  
  3. Vestas +7,8 nmi  
  4. Brunel +9,5 nmi  
  5. AkzoNobel +11,1 nmi  
  6. Turn The Tide on Plastic +17,6 nmi  
  7. Sun Hung Kai/Scallywag +49,9 nmi  
Petek 22 Jun 2018

Marina Mita, Anchorage Jadriscica

V letošnjem letu lahko z eNavtiko plovilo privežete ceneje. Za novo marino Mitan in sidrišče Jadriščica smo vam zagotovili posebne kupone za popust pri plačilu letnega, mesečnega ali dnevnega priveza.

Marina Mitan

Marina Mitan, Novi Vinodolski

V lanskem letu se je odprla nova marina Mitan v zalivu Muroskva na južni strani Novega Vinodolskega. S polnimi pljuči je zadihala v letošnjem letu. Marina danes že ponuja priveze za plovila do dolžine 15 m, ki so opremljeni z vsemi potrebnimi priključki. V sklopu marine je navtična trgovina, bar, restavracija in veliko parkirišče za vse goste marine. Na dislocirani lokaciji nudijo tudi suho marino.  Še v letošnji sezoni se bo v marini odprla tudi bencinska črpalka. Stala bo na zunanji strani valobrana, kjer so globine preko 10 m, hkrati pa je dovolj prostora za manevriranje vseh vrst in velikosti plovil.

Sidrišče Jadriščica

Sidrišče Jadriščica se nahaja na skrajnem južnem delu otoka Cresa. Zaliv je zelo globok in nudi zaščito pred vsemi vetrovi razen južnimi. V skrajnem severnem delu pa je zaščiten tudi pred jugom. V sidrišču je zgrajen pontonski pomol dolg 120m in dovoljuje privez do 60 plovil. Vsi privezi so opremljeni z muringi, elektriko, vodo in Wi-Fi. V zalivu je gostilna, do katere vas bodo z veseljem popeljali mornarji sidrišča z njihovim plovilom.

Marina Mitan, Novi Vinodolski

Ugodnosti za naročnike eNavtike

  1. Marina Mitan - Novi Vinodolski

Vsi naročniki na eNavtiko ste deležni popusta v višini 10% za najem letnega priveza ali dnevni- tranzitni privez. V primeru, da je vaše plovilo daljše od 10m in sklenete pogodbo za letni privez vam dodatno podarijo še en mesec bivanja gratis.

Natisnite vaučer in z njim uveljavljajte ugodnost.

 

Sidrišče Jadriščica, Cres

  1. Sidrišče Jadriščica - Cres

Sidrišče, ki že tako ponuja ugodno ceno priveza (150 HRK/dan ne glede na dolžino plovila), vam podarja dodaten 15% popust v času med 1.6 in 1.8 ter 25.8 in 30.9.

Natisnite vaučer in uveljavljate popust. Vaučer lahko uporabljate za vsak obisk sidrišče. Za vsako nočitev je potreben en vaučer.

 

 

 

 

Sreda 20 Jun 2018

Vodni skuterji WaveRunner zaradi svoje zanesljivosti in vsesplošne zmogljivosti uživajo sloves vodilnih plovil, ki so si ga prislužili v preteklih letih.  Yamahini modeli se ponašajo z vrhunsko inovativno zasnovo, tehnologijo in izdelavo, saj so opremljeni z revolucionarnim sistemom RiDE, lahkim trupom iz materiala NanoXcel2® ter 4-taktnim motorjem s prostornino do 1812 cm3 in turbopolniln...

Sreda 20 Jun 2018

Najem gumenjaka NAVINS

Ste razmišljali o dopustu z gumijastim čolnom? To je prava odločitev za vse, ki uživate v raziskovanju nedostopnih morskih kotičkov, divjih plaž in imate radi mir ter svobodo.

Počitnikovanje z gumijastim čolnom vam omogoča vse to, potrebna je le pravilna izbira čolna ter opravljen izpit za vodenje čolna. Ko izbirate med različno zmogljivimi čolni, je pomembno predvsem to, da se odločite, kaj si želite in kako dolge so vaše načrtovane poti. Le tako se boste lahko odločili za čoln, ki bo za vas primeren.

Pri uporabi čolna, je pomembno, da poznamo pravila varne vožnje, spremljamo vremenske razmere in da si zagotovimo čoln, ki ima mehansko zaščito pred soncem, t.i. tendo, da je čoln tehnično brezhiben in ima v ceno vključene reševalne jopiče ter varnostno opremo (signalne rakete,…). Le tako vam bo vožnja v užitek in sprostitev in raziskali boste lahko nedostopne kotičke, ki jih z vožnjo z avtomobilom, ne boste videli. Vi in vaša družina ali prijatelji boste lahko uživali v samotnih zalivčkih, se odpeljali na sosednji otok na obisk k prijateljem ali uživali v vodnih športih.

V kolikor ste ljubitelji dobre zabave in adrenalina, vam gumijast čoln z najemom 'povštrov' ali 'banan' (različni modeli vodnih blazin), vodnih smuči in drugih pripomočkov za vodne športe, omogoča dobro zabavo in krepitev mišic. Tisti, ki so raje bliže obali,  lahko v paketu najamejo tudi sup in z njim uživajo bliže obali in nedostopnih kotičkih obale.

Z najemom gumijastega čolna lahko popestrite vaš dopust, raziščete neznane kotičke, razvajate sebe in družino, se neizmerno zabavate in spoznate delček sebe.

Uživajte z vetrom v laseh in obiščite spletno stran navins.si!

Najem gumenjaka NAVINS

Dodatna oprema

Najem gumenjaka NAVINS

Sreda 20 Jun 2018

www.philippinesdreamlife.com

Našo hišo na Filipinih na romantičnem tropskem otočju Camotes Islands (4 otoki zraven velemesta Cebu z mednarodnim letališčem), z vsem kar imamo, na izjemno lepi parceli s pogledom na morje, zamenjamo za enako časovno obdobje za jadrnico oziroma za jadranje na Hrvaškem. Recimo za dobo 2 ali 3 tednov.

V Sloveniji bomo od 13. avgusta do 31. oktobra.

Poleh hiše lahko uporabljate tudi naš avto Toyota Hillux, motorno kolo Yamaha, naša gorska kolesa, SUPe, potapljaško opremo, opremo za podvodni ribolov, skratka vse, kar je na parceli in v hiši.

Lani smo prvič zamenjali našo hišo z vsem kar imamo za avtodom z družino z Logatca in vsi smo bili izjemno zadovoljni s to zamenjavo. Oni so na našem otoku, v naši hiši in z našimi prijatelji uživali v popolnoma drugačnem okolju in kulturi, kot so ga bili vajeni, mi pa smo uživali z njihovim avtodomom na potovanju po Italiji, Švici in Franciji.

KDO SMO:

ALEKSANDER: Moj moto: You see things; and you say, »Why?« But I dream things that never were; and I say, »Why not?«. Predčasna upokojitev/dokupil sem manjkajoča leta - ena najpametnejših stvari, kar sem jih naredil v življenju. Leta 2016 sem v Sloveniji prodal vse, kar sem imel in se z družino preselil na Filipine, kjer uživamo novo življenje. Tukaj šele dobro spoznavam, kaj je to duševni mir in sreča. Delam stvari v katerih uživam, z ljudmi, ki so mi všeč, toliko, kot mi paše. Praktično vsak dan si vzamem čas za telovadbo, plavanje, meditacijo, branje knjig, bolj za hobi, kot pa iz nuje, pa koordiniram delo naših delavcev, pri preurejanju naše parcele in hiše in pri načrtovanju naše nove hiše z bazenom..

MELARIEL: Skupaj z Markom sta nekaj najboljšega, kar se mi je zgodilo v življenju.  Ukvarja se z izdelavo spletnih stvari, snemanjem, fotografiranjem in fantastično kuha.

MARK: 5 let; ravno prav navihan fantiček, ki me ohranja mladostnega. Skupaj z Melariel sta osnova moje sreče in energije.

ZA KOGA JE ZAMENJAVA ZANIMIVA

Za ljudi, ki bi radi poskusili nekaj novega, nekaj drugačnega v življenju. Na ta način ne boste na Filipinih turisti, pač pa nekdo, ki se bo za določen čas vključil v življenje v drugačnem okolju in drugačni kulturi.

V nekaj dneh boste zaživeli umirjeno, a kljub temu aktivno življenje. Že vnaprej bomo povedali prijateljem in sosedom, da prihajate in vas bodo takoj z veseljem sprejeli medse, obenem boste pa lahko ohranili tudi vso zasebnost v naši hiši na zasebni parceli, kjer vam bo na razpolago vse kar imamo.

KAJ VAM LAHKO TAKE POČITNICE DAJO

Spoznali boste novo dimenzijo v življenju, kako lahko uživate, ne da bi za to zapravili goro denarja. Obenem boste presenečeni, kako znajo uživati življenje ljudje, ki nimajo praktično nič  in se boste lahko vprašali, kako je mogoče, da je v Sloveniji toliko nesrečnih ljudi, ki imajo prektično vse, o čemer lahko le sanjajo ti revni Filipinci, ki jih boste spoznali tukaj.

Obenem boste pa lahko videli tudi, kako bi lahko enkrat živeli del leta tudi vi med prijaznimi, veselimi ljudmi, bistveno ceneje in bolj sproščeno. In kdo ve, morda se boste tudi vi navdušili nad tem, da bi imeli enkrat hiško tukaj.

V KOLIKOR STE LASTNIKI VEČJE JADRNICE GREMO LAHKO NA JADRANJE TUDI SKUPAJ

Jaz sem imel 12 let 33 feetno jadrnico, pred tem sem imel gliser – Byliner in še pred tem sem jadrnice najemal. Čeprav sem zelo izkušen pomorščak, pa nebi niti želel zamenjati za več kot 36 feetno jadrnico, ker jo nebi  želel upravljati z ženo, ki še nima jadralskih izkušenj in 5 letnim otrokom, zato se lahko dogovorimo za skupno jadranje, vi pa boste seveda sami v naši hiši. Smo pa izjemno prilagodljiva in nekomfliktna družina.

Vse o nas in o naši ponudbi lahko preberete na naši spletni strani http://www.philippinesdreamlife.com

Torek 19 Jun 2018

Ship Haksa

V nedeljo ob 04.16 uri so v centru za reševanje na morju prejeli nujen klic s turške ladje Haksa. V 83 metre dolgo tovorno ladjo je začela vdirati voda.

Tovorna ladja Haksa je na krovu tovorila 3000 metričnih ton nevarnih snovi, ki se uporabljajo za izdelavo ognjevarnih materialov. Prav tako je bilo v rezervoarjih preko 70 ton pogonskega goriva. Na oddaljenosti približno 16 nmi od hrvaškega otoka Jabuka, je v strojnico ladje pričela udirati voda. Posadka ladje je oddala "Distress" klic v sili. V reševalno akcijo so se nemudoma vključile hrvaške in italijanske reševalne postaje. V časi nesreče je bil tanker "Valcadore" od lokacije oddaljen le 4 nmi. Takoj so se vključili v reševalno akcijo in smer plovbe spremenili proti toneči ladji. Do ladje Haksa so prispeli že ob 5.10 uri.  Istočasno sta se v reševalno akcijo vključili tudi Luška Kapitanija Split in Pomorska policija, nato pa so izpluli še vlačilci podjetja Brodospas in dva vlačilca iz Italije.

Posadki tankerja "Valcadore" je uspelo pričeti z evakuacijo posadke ladje Haksa. Na njej je bilo 13 oseb. med njimi 11 Turkov in dva Indijca. Osem oseb so evakuirali, medtem, ko je kapitan s četverico ostal na ladji.

Ob 17.00 uri je reševalnim ekipam uspelo ustaviti vdor vode v ladjo. Po pregledu trupa so ugotovili, da je imela ladja pod vodno gladino luknjo premera 20 cm. Reševalcem je luknjo uspelo zatesniti z aluminijasto ploščo, ki so jo na trup prilepili z dvokomponentnim lepilom. Po skrbnem opazovanju nivoja vode v ladji so ugotovili, da so udiranje vode uspešno zaustavili. Kasneje so izvedli dodatna tesnjenje trupa ladje, ki je potrebno za varno vleko ladje proti najbližji luki. Ob 18.30 uri je na lokacijo priplul vlačilec "Alkaid", ki je privezal ladjo in jo odvlekel proti luki Trogir. Med vleko so ugotovili, da ima ladja poškodbe tudi na drugih delih trupa in da vanjo zopet udira voda. Vleko proti luki so zaustavili in na ladjo vkrcali gasilce, ki so z črpalkami izčrpavali vodo, reševalci pa so zatesnili še ostale lukenj na ladji. V ponedeljek v jutranjih urah, jim je uspelo ladjo zatesniti in nadaljevati z vleko proti ladjedelnici Trogir.

Reševalne ekipe so očitno opravile delo izjemno dobro in trenutno ne obstaja nevarnost pred onesnaženjem morja.

Torek 19 Jun 2018

 

Na Gardskem jezeru se je pretekli teden odvijala mednarodna regata Optimist d’Argento, ki so jo v Circolo Vela Torbole organizirali že 44. Regate z izjemno močno konkurenco sta se med drugim udeležili tudi slovenski reprezentanci za evropsko in svetovno prvenstvo v razredu optimist. Od Slovencev se je najbolje odrezal Daniel Cante (JK Izola), ki je zasedel odlično šesto mesto. Ostali Slovenci so dosegli naslednje uvrstitve:

Zlata skupina:

21. Martin Fras (JK Izola)
25. Alja Petrič (JK Jadro Koper)
28. Luka Zabukovec (JK Jadro Koper)
30. Valentin Štravs (JK Jadro Koper)
37. Marina Vrščaj (WSC Črnomelj)
40. Yelyzaveta Levandovska (JK Pirat)
42. Toni Benčič (JK Pirat)
44. Alenka Valenčič (JK Burja Izola)
45. Caterina Sedmak (JK Izola)
46. Svit Dujmovič Šterpin (JK Pirat)
62. Katja Filipčič (JK Jadro Koper)

Srebrna skupina:
33. Jakob Musa-Olivieri (JK Olimpic)
40. Tarin Pečar (JK Jadro Koper)
73. Benjamin Aganovič (JK Burja Izola)

Bronasta skupina:
24. Peter Koprivec  (JK Burja Izola)
28. Lana Vidmar (JK Jadro Koper)
29. Jan Lukas Redek (JK Burja Izola)

Kadeti (zlata skupina):
6. Maj Petrič (JK Jadro Koper)
31. Mark Rodica (JK Burja Izola)
41. Sara Domenik (JK Burja Izola)
85. Zala Vidmar (JK Jadro Koper)

Kadeti (srebrna skupina):
117. David Ratoša (JK Jadro Koper)

Torek 19 Jun 2018

Palada ORC

Na slovenskem ORC državnem prvenstvu, ki je potekalo v okviru zadnje regate serije NARC, je nastopilo osem slovenskih jadrnic med skupno 22 udeleženkami. Jadrnice so se v zmerni burji v soboto 16. junija pomerile na navigacijski progi od Milj do Portoroža. V nedeljo so bili na vrsti tehnični plovi pred Portorožem. V spremenljivih razmerah je regatni odbor uspel izvesti dva tehnična plova, prvega po maestralu in drugega po burji.

Po končanih skupno treh plovih je najvišje uvrščena slovenska jadrnica v skupni razvrstitvi Palada na 5. mestu. Posadki Palade je tako pripadel naslov ORC državnih prvakov v letu 2018. Druga slovenska jadrnica je bila Generali – Assilina III. (7. mesto absolutno) in tretja Little Big Man (9. mesto absolutno).

Rezultati po razredih

Razred A (GPH do vključno 599,9):

  1. Generali Assilina III. – 22 točk
  2. Taia2 & White Goose – 41 točk
  3. Riedl Aerospace – 49 točk
  4. All for One – 55 točk
  5. Scorpio 44 – 69 točk

Razred B (GPH 600 do 639,9):

  1. Aurora Pirnar – 40 točk

Razred C (GPH 640 in več):

  1. Palada – 15,5 točke
  2. Little Biga Man – 29.5 točke

Vir: JZS.si

Torek 19 Jun 2018

Volvo Ocean Race, Brunel

Mimo severne Škotske in vse do polovice plovbe preko Severnega morja, je v ospredju plula ekipa MAPFRE. Razlike so bile majhne in nihče še ni bil prepričan, kaj se bo zgodilo do cilja. Prvih šest ekip je plulo na razdalji manj kot 10 nmi.

Med nočno plovbo preko Severnega morja je odlične pogoje izkoristila ekipa Brunel. Le 200 nmi pred ciljem so se uspeli zavihteti v vodstvo in si nabrali 0,5 nmi prednosti pred ekipo MAPFRE. Majhno prednost so uspeli zadržati vse do cilja pred mestom Gethenborg. Za plovbo preko 1500 nmi so potrebovali 4 dni 5 ur 12 minut in 1 sekundo. Njihova minimalna prednost pred ekipo MAPFRE je v cilju pomenila 1 minuto in 55 sekund prednosti. Na tretje mesto je priplula ekipa Akzonobel. Njihov zaostanek je znašal 20 minut. Dodatnih 13 minut več je potrebovale ekipa Dongfeng, Turn the Tide on Plastic pa je skozicilj zaplula 50 minut za zmagovalci. Ekipa Vestas je zasedla šesto mesto, zadnja pa je pred Gethenborh priplula ekipa Sun Hung Kai/Scallywag, ki je zaostala 3 ure in 13 minute.

 

Ekipa Brunel je odplula odličen finale 10. etape. Z ekipo MAPFRE so zadnjih 400 nmi pluli praktično bok ob boku. Izjemen trud ekipe Brunel jim je 200 nmi pred ciljem omogočil preboj na prvo mesto, ki so ga obranile vse do cilja. Po prihodu v cilj ej skiper ekipe Bouwe Bekking dejal: "Kot ekipa smo odjadrali izjemno etapo. Rezultat je boljši kot smo lahko pričakovali. Želeli smo premagati rdeča čolna a zmage na etapi in bonus točk nismo pričakovali. Bili smo pod stalnim pritiskom. Zavedali smo se, da moramo jadrati najbolje kar se da in da ne smemo narediti nobenih neumnosti. Zelo sem vesel, kako se je vse končalo."

Ekipa Brunel si je z zmago na etapi zagotovila 7 toč in dodatno bonus točko za zmago. Na lestvici oceanskih regat so  se izenačili z ekipo MAPFRE na prvem mestu. Obe ekipi imata 65 točk. Ekipa Dongfeng na tretjem zaostaja zgolj 1 točko. Tako tesen izid pred zadnjo etapo je prvič v zgodovini regate.

Zadnja priobalna regata bo potekala pred mestom Gothenborg že 17.6.2018. Zadnja etapa od Gothenborga do Haguea na Nizozemskem se bo pričela 21.6.2018. Jadralci bodo najprej zapluli do kraja Aarhus na danskem, nato pa se vrnili proti severu, obpluli Dansko in se v špritnu preko severnega morja podali v cilj letošnje regate. Etapa bo kratka. Celotna razdalja, ki jo bodo morali prepluti je dolga le 700 nmi.

Trenutni rezultati po desetih etapah:

  Mesto Ekipa 1.etapa 2. etapa 3. etapa 4. etapa 5. etapa 6. etapa 7. etapa 8. etapa 9. etapa 10. etapa 11. etapa Bonus točke Skupaj  
  1.  MAPFRE 6 7  14 4  1 5 6 7 6  6   3 65  
  2. Brunel 2 4  8 3  1 2 14 6 14  7   4 65  
  3. Dongfeng 5 6 12 6  1 4 12 4 10  4   0 64  
  4. AkzoNobel 4 3  2  5 1  7 10 12  5   1 53  
  5. Vestas 7 5 10 0 0 0 0 5 8  2   1 38  
  6. Sun Hung Kai/Scallywag 3 2  6 7  1 6 0  1 2  1   1 30  
  7. The Tide on Plastic  1 1 4  2  1  3 8  2 4  3   0 29  
Petek 15 Jun 2018

Tina Mrak, Veronika Macarol, Tomaž Čopi

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat), aktualni evropski prvakinji v razredu 470, morata pred odhodom na svetovno prvenstvo na Danskem nekoliko spremeniti načrt treningov. Macarolova je namreč med nedavno zaključno regato svetovnega pokala v Franciji izvedela, da so bolečine v kolenu resnejše, kot je sprva kazalo, in da jo čaka operacija.

Bolečine v kolenu so se Macarolovi začele že v začetku leta. Sledil je pregled, nedavni izvid magnetne resonance pa je pokazal rupturo medialnega meniskusa. Macarolovi so strokovnjaki svetovali takojšnjo operacijo, ki ji bo sledil mesec rehabilitacije.

Veronika Macarol: “Poškodba kolena je na isti nogi kot sem imela lani poškodbo stegna. Do poškodbe je prišlo zaradi preobremenitve kolena na jadrnici. Operiral me bo dr. Ambrožič, ki mi je povedal, da bom lahko štiri tedne po operaciji že ponovno stopila na jadrnico.”

Jadralki sta sicer julija načrtovali mesec priprav na Danskem, na prizorišču prihajajočega svetovnega prvenstva, kjer se bodo za države že delile tudi prve olimpijske norme. Glede na okoliščine bosta morali trening vsaj delno odpovedati, Tina Mrak pa bo stik z jadrnico v tem času ohranjala v slovenskem morju na treningu z jadralko Valentino Baruco.

Veronika Macarol: "Po posvetu z zdravnikom in z ekipo smo se odločili, da grem takoj na operacijo. Odločili smo se zelo na hitro, ker bo svetovno prvenstvo v Aarhusu že čez mesec in pol, z namenom, da se čimprej rehabilitiram. Motivacija je zelo visoka in dosti lažje bo jadrati in dati v regati vse od sebe brez razmišljanja o poškodbi. Takoj po operaciji mi bo z rehabilitacijo pomagala fizioterapevtka Mirjam Ivančič. Potrudila se bom, da se bom čimprej rehabilitirala, da bom lahko čimprej začela s treningi in prišla na svetovno prvenstvo dobro pripravljena. Dobro je, da bo Tina lahko nadeljevala s treningi na jadrnici. Čeprav takoj po operaciji ne bom mogla jadrati, se bom med Tininim treningom pridružila trenerju Tomažu Čopiju na gumenjaku. Se bom mogoče kaj naučila še z druge perspektive!” 

Tina Mrak: “Novica o taki resnosti poškodbe ter da bi bilo preveč tvegano z operacijo čakati na konec prvenstva v Aarhusu nas je kar malo šokirala. Zelo na hitro smo morali sprejeti to odločitev, a žal so tudi poškodbe, čeprav neprijetne, del športa. Verjamem, da bomo kot vse doslej tudi to situacijo uspešno prebrodili, saj držimo skupaj kot ekipa. Upam, da bo Veronika hitro okrevala in se karseda hitro tudi vrnila v jadrnico. V času rehabilitacije bo kot kaže prišlo do sprememb priprav na svetovno prvenstvo, verjetno bova spustili načrtovane treninge v juliju na Danskem. Jaz bom medtem opravila nekaj treningov na morju z Valentino Baruco, ki tudi jadra v 470, saj je nujno, da ohranjam stik z jadrnico, da zadržim občutke, da bodo po Veronikini vrnitvi priprave na svetovno prvenstvo lažje.”

 Vir: Windpress - Jakica Jesih; Foto: Nikos Alevromytis

Petek 15 Jun 2018