Ekstravagantna lepotica, ki bo v dolžino merila 78 m še nima imena. Jasno pa, da je oblikovalskemu studio MMYD MalcolmMckeon uspelo prodati svoj projekt elegantne jadrnice.

Jadrnica, ki zaenkrat nosi projektno ime MM780 je rezultat večmesečnih raziskav, načrtovanja in oblikovanja. Zaenkrat je to največji oblikovalski projekt, ki so ga oblikovali do sedaj v oblikovalskem studiu MMYD – Malcolm McKeon Yachtdesign. Jadrnica bo imela en sam jambor, ki bo na jadrnico pripet zgolj s petimi priponami. Imela bo hidravlično premično kobilico in popolnoma avtomatski sistem za upravljanje z jadri. Vse bo možno narediti le s pritiskom na gumb.

Notranjost plovila in številne elemente na krovu so oblikovali glede na želje kupca. Njegova največja zahteva je bila, da ima iz salona plovila panoramski pogled na okolico.  Poleg salona je pod krovom pet sob za goste in spalnice za 14 člansko posadko. Lastniška soba, oziroma apartma, je na krmi plovila in meri 150 m2. Ima lastno dnevno sobo in jedilnico. Ima izhod na krmno sončno ploščad katere skupna površina meri 100 m2, ko spustimo bočne stranice jadrnice.

Glavni salon je v sredini jadrnice. Ima panoramska okna, ki segajo od tal do stropa. Pred njim je druga, manjša kopalna ploščad, ki meri 7,5 m2. Ima dostop s krova in iz salona jadrnice. Za športno aktivne je na krovu še telovadnica in fitnes, za sproščanje pa še wellness studio.

Kdaj bo jadrnica zgrajena in kdaj bo prvič zaplula še ni znano.

Tehnične lastnosti:

  1. Dolžina čez vse: 78,70 m
  2. Širina: 12,95 m
  3. Ugrez: 5,75 m (dvignjena kobilica)
  4. Ugrez: 9,2 m (spuščena kobilica)
  5. Izpodriv: 796 t