Zaključena je 2. etapa regate Volvo Ocean Race iz Cape Towna do Abu Dhabija. Šest ekip je uspešno priplulo do cilja, ekipa Vestas Wind pa je žalostno nasedla nedaleč od Mauritiusa.

Kot zadnja je v cilj v Abu Dhabiju priplula ekipa SCA. Z njihovim prihodom se je zaključila druga etapa regate, ki si jo bomo zapomnili po tragični nesreči ekipe Vestas Wind , ki je nasedla na koralnem grebenu nedaleč od Mauriciusa.

Etapo je najhitreje zaključila ekipa Brunel, ki je v cilj priplula že 13.12. ob 8.25 uri. Le 16 minut za njimi se jim je v cilju pridružila ekipa Dongfeng, medtem ko so morali domači navijači na svojo ekipo Abu Dhabi Ocean Racing čakati še dve uri in pol. Klub temu, da so prepluli 5.246 navtičnih milj so bile razlike med prvimi tremi ekipami izjemno majhne. Druga trojica je za plovbo potrebovala nekaj več časa. Kot četrta je v cilj priplula ekipa MAPFRE, ki je za vodilno ekipo zaostala 16 ur. Še dodatnih 10 ur več je potrebovala ekipa Alvimedica, zadnja pa je priplula ženska posadka SCA, ki je za plovbo potrebovala še 9 ur več oziroma skupaj 25 dni 6 ur in 23 minut.

Najkrajšo razdaljo je preplula ekipa Dongfeng in sicer 6391,7 nmi. Ekipi Brunel in Abu Dhabi sta prepluli približno 20 nmi več, ekipi MAPFRE in Alvimedica pa sta prepluli dobrih 250 nmi več. Najvišjo urno hitrost plovbe je dosegla ekipa SCA. Povprečje je znašalo kar 24,4 vozla. V 24 urah je največ preplula ekipa MAPFRE. V enem dnevu so uspeli prepluti 517,4 nmi.

Naslednja etapa bo posadke peljala iz Abu Dhabija v kitajsko mesto Sanya. Večino 4.670 navtičnih milj dolge etape bodo morale posadke pluti v močne čelne vetrove.