Vasilij Žbogar je po uspešnem zaključku lanske sezone in prvem mestu na finalu svetovnega pokala v jadranju, konec novembra v Abu Dhabiju, začel s pripravami na novo sezono.

Časa za počitek praktično ni bilo, decembra se je v domači Izoli pod vodstvom veslaškega trenerja Iztoka Butinarja posvetil veslanju in kondicijski pripravi, začetek januarja pa je s svojo ekipo, ki se ji je pridružil brat Jure, odpotoval v Valencijo, kjer s treningi na morju pilijo tehniko in se posvečajo nastavitvam materialov.

Že konec januarja se začenja nova sezona. Regata ISAF svetovnega pokala, ki bo potekala med 24. in 31. januarjem v Miamiju, bo prvi pokazatelj uspešnosti zimskih priprav. Pred Vasilijem je pomembno predolimpijsko leto, v katerem ga čaka še nekaj dela. Največjo pozornost bo namenil jadranju v različnih vetrovnih razmerah. Njegove oči bodo že letos uprte predvsem v Rio 2016, saj želi do olimpijskih iger odpraviti tudi najmanjše napake in dvome, tekmovalno pa se bo osredotočil na svetovno prvenstvo konec novembra na Novi Zelandiji.

Vir: http://www.vasilijzbogar.si/; foto: Dragan Sinožič, JK Burja