V ponedeljek so ribiči ujeli eno največjih manto do sedaj. V širino je merila preko 8 metrov in tehtala neverjetnih 1000 kg.

Ob severozahodni obali Peruja, v neposredni bližini mesta Caleta La Cruz, so ribiči pomotoma ujeli ogromno manto, ki se je zapletla v njihove mreže. Lovili so z doma izdelanim lesenim čolnom.

"Bili smo šokirani. Naš čoln se je tresel in nagibal. Pogledali smo preko boka čolna in v vodi zagledali ogromno ribo. Do tistega trenutka sploh še nisem videl mante v živo. Potreboval sem nekaj sekund, da sem dojel. Ko sem jo dobro pogledal sem videl, da je hudo ranjena. Verjetno jo je zadel propeler čolna. Odvlekli smo jo na obalo in poklicali oblasti.", je povedal ribič Franco Vargara.

Luške oblasti so potrebovale dvigalo, da so lahko dvignile manto.

Lov na mante je v mednarodnih vodah prepovedan. Mante so ogrožena vrsta, katere število se je nevarno zmanjšalo zaradi nekontroliranega ulova. Ali bodo ribiče doletele kazni se še ne ve.

Kljub neverjetni velikosti pa ujeta manta ne velja za največjo do sedaj ujeto. Največjo naj bi namreč ujeli v Atlantiku in naj bi v širino merila kar 9 m.