Motorna plovila XO odlikuje vrhunska izdelava in izjemne plovne lastnosti. Oblikovana so funkcionalno, so privlačna na pogled in imajo izjemno dolgo življenjsko dobo.

Ladjedelnica XO Boats je najhitreje rastoče nordijsko podjetje, ki izdeluje plovila z vrhunskimi plovni lastnostmi ter plovila za prosti čas. Imajo značilno moderno obliko. Pri gradnji uporabljajo steklena vlakna in aluminij. Vgrajujejo številne inovativne rešitve s katerimi zagotavljajo varnost plovbe in odlične plovne lastnosti. Pozornost posvečajo prav vsaki podrobnosti plovila in ničesar ne prepuščajo naključju.

Plovila XO so oblikovana na finskem, izdelana pa so na poljskem.

Pri oblikovanju novih plovil XO, predvsem modela XO 250, so želeli, da je navtična izkušnja uporabnikov nepozabna. Lastnike in uporabnike plovil so vprašali, katere elemente pogrešajo na svojih plovilih, oziroma kateri niso uporabni. Na podlagi njihovega odziva so oblikovali novo serijo plovil.

Plovila XO so namenjena dvema do štirim osebam, ki bodo uživali v praktičnosti plovil in neverjetnemu udobju, ki ga le ta nudijo. Da bi to dosegli, so notranjost plovil posodobili in uvedli številne pametne izboljšave, ki bodo doživljanje morja naredile še bolj intenzivno. Naslone sedežev so razširili. Če jih razpremo, iz njih nastane udobna ležalna površina, ki jo lahko izkoristimo za sončenje.

Vse stranske omarice so oblikovali na novo. Če želimo lahko v eno izmed njih namestimo hladilnih, da bo hladna pijača vedno pri roki. Nov je tudi krmarski sedež. Oblikovan je ergonomsko in nudi udobno namestitev na daljših plovbah. Sedežu so dodali tudi nosilec z blažilcem tresljajev za udobno plovbo v večjih valovih.

Nova komandna konzola ima poseben prostor za namestitev elektronske navigacije, ki jo po potrebi lahko zapremo s posebnim pokrovom.

Model XO 250 nadomešča prejšnji model XO 240 RS Open. V celoti ohranja prepoznaven izgled in izjemne plovne lastnosti plovil XO Boats.

Tehnične lastnosti:

Dolžina: 7,52 m
Širina:  2,28 m
Teža: 1250 kg (brez motorja)
Rezervoar za gorivo: 230l
Ugrez: 0,90 m
Št. oseb:  8
Višina nad vodno linijo:  1,60 (2,75 z opcijskim stebričkom)
CE kategorija: C
Cena: od 40.161 € (brez DDV)

Podjetje išče zastopnike za njihova plovila v različnih državah. Več informacij lahko dobite na: http://www.xoboats.fi/