V soboto so v Piranskem zalivu izpeljali 2 letošnjo regato za Pokal Slovenije pod pokroviteljstvom in organizacijo TEMPO GROUP in pomoči JK Loka Timing. 

Rek, da imajo začetniki srečo, se je zopet potrdil. Lepo sončno vreme in burja med 15 in 22 vozli sta poskrbela za čudovit jadralski dan in zanimive boje na regatnem polju. Nekateri so se tudi že kopali (nenačrtno). Od prijavljenih 20 jadrnic se jih je na regatno polje odpravilo le 17, saj je bila za nekatere močna burja prehud zalogaj.

Regatno polje v obliki palice in prehodom skozi vrata pri regatni barki sta zakuhala sodnika David Bartol in Bojan Gale. Organizatorju je uspelo izvesti vse tri plove, ki so bili v planu. Zaradi močnega vetra, ki je omogočal hitro plovbo, so vse jadrnice z zadnjim plovom zaključile že ob 16.00 uri.

V vseh treh plovih je suvereno zmagala jadrnica Generali s krmarjem Samom Žvanom, druga je bila naša Taia 2 & White Goose, na tretje mesto pa se je dvakrat uvrstila Athena z Juretom Jerkovičem in v zadnjem plovu Mini Jena z Matjažem Koželjem.

V ORC razvrstitvi je zmagala Athena pred TAIA 2 & White Goose in tretjo Niko s krmarjem Damijanom Miljavcem.

Organizator je omogočil ogled regate s tremi spremljevalnimi plovili. Za nekatere goste je bilo to prvo srečanje z regato in po njihovih besedah ne zadnje.

Razglasitev je potekala v restavraciji Marina v Marini Portorož ob dobri hrani in odličnem vinu sponzorja Matjaža Frešerja. Za prav vse udeležence regate so pripravili bogate nagrade, ki so jih prispevali številni sponzorji.

Vir: JZS.SI