V soboto je v puljski luki Delfin prišlo do požara. Zagorela so štiri plovila.

V soboto je v jutranjih urah izbruhnil požar v športni luki Delfin pri Puli. Požar se je iz enega plovila hitro razširil še na sosednja tri plovila privezana na sosednjih privezih. Takoj po izbruhu požara so obvestili gasilce in Luško kapitanijo Pula. Na kraj nesreče je prva prispela gasilska enota iz Pule, ki je uspela požar pogasiti do 9.00 ure, preden je zajel še večje število plovil privezanih v luki. Mesto požara so zaščitili pred ponovnim vžigom ter morje zaščitili pred onesnaženjem.

V požaru so bila poškodovana štiri plovila, dve jadrnici, en gliser in ena barka. Vsem je zgorel del nadgradnje plovila. Eno plovilo je zgorelo praktično do vodne linije. Jadrnici je zaradi požara padel jambor in poškodoval nekaj sosednjih plovil. Vsa plovila oziroma njihovi ostanki so plovni in vanje ni vdrla voda. Gasilska enota je na kraju nezgode ostala še en dan, da bi takoj reagirala, če bi prišlo do ponovnega izbruha požara.

Požar naj bi povzročila napaka na električnih inštalacijah enega izmed plovil. Goreti je začelo na krmi plovila, nato pa se je požar razširil na celo plovilo in nato na sosednja plovila.

Kateri so najbolj pogosti razlogi za izbruh požara na plovilu, lahko preberete v članku Šest najbolj pogostih vzrokov za izbruh požara na plovilu

Kako se preventivno zaščititi pred požaron na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!




VIR: MMPI, foto Duško Marušić/Pixsell