V soboto se je v nemškem Kielu začel že tradicionalen jadralski dogodek, teden jadranja v Kielu – Kieler Woche. Na tradicionalni prireditvi se bodo med 18. in 26. junijem jadralke in jadralci pomerili v mladinskih, olimpijskih in paraolimpijskih razredih ter drugih neolimpijskih razredih in na velikih jadrnicah. V drugem delu, ki se s prvimi plovi začenja jutri, bosta nastopili tudi dve slovenski posadki.

V razredu 49er bosta Peter Lin Janežič in Anže Podlogar (JK MIPC) po svojem krstu na evropskem prvenstvu razreda aprila v Barceloni, drugič nastopila v članski konkurenci razreda. Med 45 posadkami, ki se bodo v naslednjih dneh potegovale za čim boljše uvrstitve, ne bosta manjkala niti Novozelandca Peter Burling in Blair Tuke, ki sta dominirala na nedavnem odprtem evropskem prvenstvu. Jadralci se bodo od jutri do nedelje pomerili v 14 plovih, najboljših deset pa še v regati za medalje.

V okviru jadralskega tedna v Kielu pa bo potekalo tudi svetovno mladinsko prvenstvo v razredu 470, kjer se bosta v konkurenci 32 posadk pomerili tudi Eva Peternelj in Valentina Baruca (JK Jadro Koper). Jadralke bodo do nedelje odjadrale 10 plovov, najboljših deset posadk pa čaka še nedeljska regata za medalje.

Vir: JZS.si, foto Kieler Woche FB