Včeraj je potekala reševalna akcija na področju Zadarskega kanala.

Ob 16.47 uri je kapitan motorne jahte »Gandalf« poklical na pomoč. Med plovbo po Zadarskem kanalu je opazil človeka v morju. Zaustavil je plovilo in ga potegnil na krov plovila. Moški je bil vidno pretresen, v šoku, govoril je izjemno nerazločno. Krmar je uspel razbrati, da moški govori o ženski osebi, njegovi prijateljici, ki je prav tako nekje v morju.

V akcijo reševanja so se takoj vključila plovila Luške kapitanije Zadar in Pomorske policije. Ker je obstajala bojazen, da pogrešane ne bodo našli do mraka, so angažirali še letalo Obalne straže, ki je ob 18.15 pričelo s preleti področja. V 30 minutah mu je uspelo opaziti osebo v morju, nedaleč od pozicije, na kateri naj bi se zgodila nesreča. Službeno plovilo je odplulo proti lokaciji in iz morja potegnilo žensko, ki ni več kazala znakov življenja.

Po do sedaj dostopnih podatkih naj bi bila moški in ženska poljska državljana. Skupaj naj bi plula v bližini kraja Preko na otoku Ugljan na 8m dolgem gliserju poljske registracije. Zakaj je prišlo do nesreče in kako sta končala v morju, trenutno še ni jasno.