Na zadnji dan lanskega leta se je v španskem Cadizu zaključila štiridnevna Novoletna regata za razrede optimist, laser standard, 4.7 in radial, RS, techno sub in raceboard. Na regati je v razredu laser radial zelo uspešno nastopil tudi naš Marko Radman iz JK Izola. Uvrstitve na 3.,1.,1.,1.,2. in 1. mesto (skupaj 9 točk) so bile več kot dovolj za skupno zmago, drugi je bil Španec Socrates Fernandez (15 točk), tretja pa Norvežanka Caren Niezen (16 točk).

Pogoji na regatnem polju so bili zelo spremenljivi; prva dva dneva sta bila vetrovna, pihalo je do 20 vozlov. Tretji dan so jadralci ostali na obali, zadnji dan pa uspeli narediti še en plov. Skupaj so tako izpeljali sedem plovov, kar je bilo dovolj za uspešen zaključek regate.

Marko Radman je po regati povedal: »Glede na pogoje sem z regato zadovoljen, pogoji so bili zelo raznoliki, vendar dobri. Leto sem tako zaključil z zmago.«

Marko je s tem uspehom zaključil uspešno regatno sezono, v kateri je med drugim osvojil tudi bron v evropski in svetovni konkurenci v razvrstitvi do 19 let na evropskem / svetovnem prvenstvu do 21 let v laserju.

V Cadizu na Novoletni regati je v laserju standard nastopil tudi Žan Luka Zelko (BD Sidro) in v konkurenci 18 jadralcev osvojil tretje mesto.

Vir: http://www.jadralna-zveza.si