V Italiji se je zaključilo mladinsko svetovno prvenstvo v razredu 470, kjer sta nastopili tudi Eva Peternelj in Valentina Baruca.

Predstavnici koprskega jadralnega kluba Jadro sta svetovno prvenstvo končali na 13. mestu, uvrščeni pa bi bili veliko višje, če bi ne imeli težav z opremo (zlomljen podaljšek), zaradi česar nista odjadrali dveh plovov.

Že dan pred koncem je v ženski konkurenci slavila francoska posadka s krmarko Maelennn Lemaitre in flokistko Aloise Retornaz, ki sta v enajstih odjadranih plovih zmagali kar sedemkrat.

V moški konkurenci letos Slovenci nismo imeli svojih predstavnikov. Svetovna prvaka sta, podobno kot pri dekletih, bila znana že dan pred koncem, saj sta Španca Jordi Xammar in Joan Herp popolnoma zasenčila konkurenco in s petimi posamičnimi zmagami v enajstih plovih prepričljivo zmagala.

Evropsko mladinsko prvenstvo na Danskem

Na Danskem se je zaključilo odprto evropsko mladinsko prvenstvo stare celine za razred laser radial, na katerem je nastopil tudi Marko Radman. Prvenstvo je v konkurenci več kot 150. jadralcev iz celega sveta zaključil na dobrem 15. mestu.

"Ja, rezultat je dober glede na to, da pozimi nisem jadral. To regato sem vzel kot trening. Pogoji niso bili lahki, veter je ves čas obračal. Bila je loterija. Bil pa je tudi dober trening za prihajajoča bolj pomembna tekmovanja. Čez en teden namreč odpotujem na ISAF svetovno prvenstvo v Taviro, zatem pa me čaka še svetovno mladinsko prvenstvo na Poljskem."

Evropski prvak je postal Španec Joel Rodriguez Perez. Drugi je bil Singapurec Ryan Lo, tretji pa Danec Patrick Döpping. Marko je v evropski konkurenci zasedel skupno 13. mesto.

Vir: JZS; Foto: zerogradinord.it