V Luderitzu v Namibiji poteka letošnji lov na hitrostne jadralske rekorde. V petek 23.10. je padel rekord v hitrostnem kajtanju, ki ga je postavil francoski invalid Chris Ballois.

Francoz Chris Ballois je postavil nov rekord v hitrostnem kajtanju. Rekord je že potrdila WSSRC in ISAF-IFDS. V prvem poizkusu je v 25 vozlih vetra na 500 m dolgi progi, dosegel povprečno hitrost kajtanja 39.14 vozla. V drugem poizkusu pa mu je uspelo rezultat še izboljšati. Dosegel je povprečno hitrost neverjetnih 42,92 vozla oziroma 80 km/h.

Francoz je s svojo močno voljo in ljubeznijo do športa, razvil moč in sposobnosti, da je uspel doseči rezultat o katerem lahko mnogi ne hendikeperani kajtarji le sanjajo.

V naslednjih dneh v Namibiji pričakujejo močnejše vetrove. Tako kajtarji kot surfarji se že pripravljajo na zahtevnejše pogoje.

Med izkušenimi tekmovalci lahko omenimo dosežke Nizozemca Jacques van der Houta , ki je dosegel hitrost 43,57 vozla, Belgijec Alain de Gendt, 41.44 vozla in Britanec Erik Beale 41.87 vozla.

Kakšne rezultate bodo postavili najboljši tekmovalci v močnejših vetrovih bomo videli v naslednjih dneh.