Seascape 27 večja sestra uspešne Seascape 18 iz slovenske ladjedelnice ISSA si je prislužila prestižno lovoriko plovila leta 2015 na zahtevnem ameriškem trgu.

Seascape 27 je 8 metrov dolga jadrnica po kateri hrepenijo jadralci, ki želijo tekmovalno jadrnico s sposobnostmi za plovbo po oceanih, ki pa je še vedno dovolj udobna za križarjenje.

Na prvi pogled ni plovilo nič posebnega. Agresivne športne linije trupa, dva lista krmila, odprta krma in to je vse. Ko pa stopimo na plovilo, pa lahko odkrijemo tudi njeno drugo stran. V notranjosti odkrijemo oblazinjena ležišča, toaletni prostor, centralno navigacijsko mizo, skladišče za jadra in še bi lahko naštevali.  Jadrnica ima na inovativen način nameščen izvenkrmni motor, ki ga med jadranjem dvignemo, da ne povzroča nepotrebnega upora. Trup, izdelan s pomočjo vakuumske infuzije, je izjemno lahek in močan. Dodatno so v krmo in premec plovila vgrajene še zračne komore, ki zagotavljajo nepotopljivost plovila.

V osnovi je plovilo namenjeno jadralcem za osvajanje trofej na regatah. Ko ne tekmujemo pa ga lahko enostavno uporabljamo tudi za daljša križarjenja. Plovilo je enostavno prevažati na prikolici, za udeležbo na regatah na različnih kontinentih, pa ga lahko enostavno prevažamo v standardnih kontejnerjih.

Zaradi vseh lastnosti jadrnice Seascape 27, jo jadralci na ameriškem trgu obožujejo, uredniki revije Sail pa so jo izbrali za ameriško plovilo leta 2015.