Elegance 10 je nov model gumenjaka s trdim dnom iz podjetja Black Fin Boats.

Elegance 10 je 10 metrov dolg gumenjak, ki so ga v podjetju izdelali predvsem za družabna srečanja na vodi, saj lahko na njem pluje do 20 oseb.

Gumenjak je pravi ambasador elegance na vodi. Posebno oblikovan trup omogoča izjemne plovne lastnosti, notranjost plovila pa je izjemno prostorna in omogoča udobje številnim gostom na plovilu. Na premcu je ogromna sončna ploščad, ki meri kar 2,6 m x 1,7 m. V kokpitu je skrita majhna kabina, v kateri lahko po potrebi prespita dve osebi. Vanjo lahko namestim majhno kuhinjo, hladilnik s prostornino 87 litrov in WC.

Na krmi je prostorna sedežna garnitura z mizo, za katero lahko obeduje šest oseb ali več. Miza je zložljiva zato lahko jedilnico spremenimo v sončno ploščad. Če se odločimo za nakup posebnega paketa, ki vsebuje dodatne blazine in cerade, lahko na plovilu prespi tudi šest oseb.

Ker je gumenjak namenjen dnevnim izletom in druženju, ima široke prehode s krme na premec plovila, da se lahko celotna posadka prosto giblje in uživa v druženju.

Za pogon plovila so namenili tri različne motorje. Vsi so izvenkrmni Mercury Verado z močmi od 250 do 350 KM. Seveda je potrebno za pogon ogromnega gumenjaka namestiti dva motorja. Za lažje upravljanje ima nameščen Vessel View 7, dokupimo pa lahko tudi pramčni motor. V standardni opremi je električen sidrni vitel in sistem za sladko vodo.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 9.94 m
Širina: 3.56 m
Dotranja dolžina: 8.85 m
Notranja širina: 2.36 m
Premer tubusov: 65 cm
Teža: 2500 kg
Največja moč motorjev: 700 hp
Število ležišč: 6 (4 na zunanjih ležiščih)
Število oseb: 20
Rezervoar za gorivo: 560l (2x280l)
CE kategorija: B