75 mladih jadralcev iz petih držav se je minuli vikend pomerilo na 1. mednarodni regati »Koper Christmas race« za razred Optimist v organizaciji jadralnega kluba JK Jadro Koper. Praznično vzdušje, prijazno vreme in odlična organizacija so botrovali k uspešnemu zaključku tekmovanja regate.

V soboto je veter regatnemu odboru dovolil izpeljavo dveh plovov, kar je bilo za veljavnost regate dovolj. V nedeljo je v jutranjih urah koprski zaliv napolnil zelo močen zahodnik, ki ga je spremljala, za ta čas, nenavadna megla. Ko se je megla dvignila, je regatni odbor izplul, veter pa krepko padel in tako se je kljub še nekaj urnem čakanju, regata končala z dvema izpeljanima plovoma.

V skupni razvrstitvi je zmagal Daniel Cante z JK Izola, drugo mesto je zasedel Janez Zabukovec JK Jadro Koper, tretje pa Massimiliano Antoniazzi z YC Adriaco. Na četrtem in petem mestu sta regato zaključila Peter Milivojevič JK Jadro Koper in Nina Skopač JK Clivio, ki je tudi zmagala med dekleti.

Vsekakor bo Jadro Koper tudi v naslednjih letih regato organiziral, saj je bil letošnji odziv med udeleženci odličen. Verjamemo, da bo regata postala še ena v nizu tradicionalnih regat v organizaciji tega kluba, ki s svojo več kot 60 letno zgodovino z belimi jadri polni koprski zaliv in s katerega so v svet zapluli mnogi vrhunski jadralci.

Vir: JZS