Ladjedelnica Columbus Yachts je najavila izdelavo nove serije luksuznih jaht, ki jih bo tržila pretežno na azijskem in ameriškem trgu.

Serija novih luksuznih jaht, ki so jo poimenovali Ocenic Coupe, bodo lastniki lahko delno oblikovali po svojih željah. Ta mesec so predstavili prva dva modela Oceanik Coupe 45 in 50. To sta 45m oziroma 50 metrov dolgi motorni jahti, ki jih je oblikoval navtični oblikovalski studio Vafiadis. Jahte iz te serije bodo v celoti izdelane iz aluminija, imele bodo tri krove in velike bivalne prostore.

Obe različici, ki sta sedaj na voljo, imata pet velikih kabin. Lastniška kabina je v premcu plovila na glavnem krovu. Ostale štiri kabine so lahko kabine za goste ali pa so glede na potrebe lastnika predelane v fitnes, welness ali kino.

Jahte bodo imele dva velika dnevna salona. Eden bo na zgornjem krovu in en na glavnem. Večji, ki bo na glavnem krovu je namenjen dnevnemu bolj formalnemu druženju, tisti na gornjem krovu pa je namenjen sproščanju in počitku.

Jahte Oceanic coupe bodo poganjali MTU-jevi motorji 12V4000 ML93, ki bodo plovilo pognali do 21 vozlov. Pri potovalni hitrosti 17 vozlov bo doseg jahte 3.800 navtičnih milj.