Kljub napovedanemu šibkemu vetru je na prvi dan odprtega evropskega prvenstva olimpijskega dvoseda 470 v Aarhusu na Danskem lepo pihnilo in dekleta so prve tri plove odjadrala v vetru moči od 7 do 17 vozlov.

Naši jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta jadrali v modri skupini in plove zaključili na petem in dveh četrtih mestih, kar ju uvršča na začasno skupno osmo mesto (8 točk).

Tina Mrak in Veronika Macarol iz Aarhusa: »Vetra je bilo več, kot so napovedovali, in z vsako regato je jačal. Nisva odjadrali najboljše, kot sva si zamislili. Veter je bil zelo nestabilen, po 'škarših', in z zelo različno močjo, žal pa nisva izkoristili vseh dobrih situacij.«

Po prvem dnevu sta s tremi prvimi mesti v vodstvu Izraelki Gil Cohen in Danielle Maman (2 točki), drugi sta Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (2 točki) in tretji Britanki Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre (5 točk).

Jutri se prvenstvo nadaljuje z dvema kvalifikacijskima plovoma, potem pa sledijo dnevi finalnih regat. Start prvega jutrišnjega plova je napovedan za 12. uro.