V soboto, 14. maja je v organizaciji Burin Yachting Cluba potekala že trinajsta regata Marinada, ki se uvršča med največje mednarodne navtične dogodke v Sloveniji.

Na startni liniji pred marino v Izoli se je v boj za naziv letošnjega zmagovalca podalo ob 11.00 uri 47 jadrnic s posadkami. Brez kaplje dežja v času regate in v ugodnih vetrovnih razmerah smo na regatnem polju videli neverjetno predstavo vseh udeleženih jadralk in jadralcev.

V končni absolutni razvrstitvi si je zmago prijadrala hrvaška posadka jadrnice Shining Umag Umago Maxi, JK Fiandara 1975 s krmarjem Željkom Perovićem, na drugo mesto se je uvrstila posadka jadrnice Adriatic Europa, JK Piranski zaliv s krmarjem Dušanom Puhom, tretje mesto je zasedla lanskoletna zmagovalna posadka na jadrnici Megaenergija, JK Skipper Maribor s krmarjem Urošem Žvanom, ki je moral priznati premoč dveh maxi jadrnic in predati prestižni prehodni pokal krmarju Shininga Željku Peroviću.

Med potovalnimi jadrnicami je na prvo mesto prijadrala posadka NK Mornik na jadrnici 4 Quarta s krmarjem Goranom Brovčem, drugo mesto je osvojila posadka Janeza Valanta YC Portorož na jadrnici Mojca 2, na tretje mesto pa je prijadrala posadka JK Novo Mesto na jadrnici Mesto Novo Mesto, ki jo je krmaril Sašo Novakovič.

Znotraj regate Marinada je že enajstič zapored potekal tudi boj za naziv najhitrejšega zdravnika. Letos je prehodni pokal Marinada MEDICUS CUP osvojil Dr. Tomislav Jakljević kot član posadke na jadrnici Shining Umag Umago Maxi. Samo Žvan, krmar jadrnice Generali, ki se je v skupni razvrstitvi uvrstila na nehvaležno četrto mesto pa je ponovno postal najhitrejši pravnik in prevzel prehodni pokal Marinada IUS CUP.

V Izolskem Moby Dicku v bližini marine Izola so se udeleženci in obiskovalci letošnje Marinade po pogostitvi, razglasitvi rezultatov ter podelitvi pokalov in nagrad zabavali do zgodnjih jutranjih ur v družbi legendarne skupine Victory.

Zahvala organizatorja Burin Yachting Cluba je ob koncu dogodka pripadla vsem jadralkam in jadralcem na regati, restavraciji Moby Dick ter pokroviteljem in partnerjem regate MARINADA 2016: BMW A-Cosmos, Costella, Ljubljanske Mlekarne, Piksel Print, Europlakat, Media 24, Casali, e-navtika, Tosama, Vina Frešer, Merit International, Klobasarna, Kmetija Roštohar, Oceantec, Crocs, Group Krumpak.

Rezultati: