V italijanskem Cagliariju se je včeraj z zadnjimi plovi končalo evropsko prvenstvo v kajtanju, ki je potekalo med 16. in 22. majem. V razredu formula kite se je za čim boljše uvrstitve potegoval edini slovenski predstavnik Toni Vodišek, ki se je vse dni prvenstva dobro spopadal s člansko konkurenco.

V kategoriji do 18 let se je na koncu veselil naslova evropskega prvaka, ki ga je dopolnil še z drugim mestom v kategoriji do 21 let, v kateri ga je premagal samo Britanec Oliver Bridge. V skupni razvrstitvi je mladi Koprčan osvojil odlično peto mesto, evropski prvak v članski konkurenci je postal Francoz Maxime Nocher, drugo mesto je osvojil Britanec Oliver Bridge, na tretjem mestu pa je končal Španec Florian Trittel.

Toni Vodišek je po zaključku prvenstva strnil svoje občutke: »Konec evropskega prvenstva v kajtanju je tukaj. Zadovoljen sem z mojimi rezultati, zadnji dan sem si priboril prvo, dve tretji in četrto mesto. Zahvalil bi se vsem mojim navijačem, sponzorjem, mojemu fitnes trenerju Radu Gregoriču in se posebej mojemu očetu Rajku Vodišku.«

Vir: JZS.si, foto: osebni arhiv