Nedelja je bila usodna za dva potapljača. Nesreči sta se zgodili na dveh različnih lokacijah, izid pa je bil v obeh primerih enak.

Prva se je zgodila v puljskem akvatoriju. Ob 16.30 uri so v Luško kapitanijo Pulj javili tragično nesrečo, da se je 59 letni britanski potapljač smrtno ponesrečil. Britanec se je potapljal približno 2 nmi severovzhodno od kraja Ližnjan, kjer se nahajajo ostanki potopljene ladje Rossarol. Bil je član organiziranega potapljaškega izleta. Ob 12.37 se je naglo dvignil na površje. Predvidevajo, da je to storil zaradi slabega počutja. S plovilom podjetja, ki je organiziralo potop so ga odpeljali v Pulj, kjer ga je v oskrbo prevzela nujna medicinska pomoč. Odpeljali so ga v bolnico in pričeli z zdravljenjem. Žal mu ni bilo več pomoči in ob 16.40 uri so ugotovili njegovo smrt.

Nekoliko kasneje se je zgodila druga potapljaška nesreča v bližini Rogoznice. Potapljač, ki se je potapljal na grebenu Mulo, se je pričel utapljati. Organizator potapljanja in voditelj potapljaške skupine je na pomoč poklical izpostavo Luške kapitanije iz Rogoznice, ki je organizirala nujen medicinski prevoz ponesrečenca. 56 letnega Nemca so s službenim plovilom prepeljali v Rogoznico, kjer ga je ob 13.49 uri prevzelo vozilo nujne medicinske pomoči in ga prepeljalo v bolnico. Že med prevozom so ga poizkušali reanimirati, vendar kljub številnim poizkusom, mu niso mogli več pomagati. Po kasnejšem pregledu trupla v bolnici so ugotovili, da je potapljač med potapljanjem utrpel srčno kap.

Vir: MMPI.hr