Skupina podvodnih raziskovalcev Retirees Turned Shipwreck Explorers je odkrila najstarejšo trgovsko ladjo, ki je v celoti ohranjena.

6. novembra leta 1803 je natovorjena trgovska jadrnica z imenom Washington izplula iz pristanišča Kingstona. Preko kanadskega jezera Ontario je bila namenjena proti Niagari. Na jezeru se je prevrnila in potopila.

Jadrnica Washington je bila prva jadrnica tipa »sloop« (enojambornica s prednjim in zadnjim glavnim jadrom in jadrom jib), ki je plula po jezerih Erie in Ontario. Ta tip jadrnice ja po Velikih jezerih plul le kratek čas. Nadomestile so jih jadrnice tipa »schooner«, ki imajo dva ali več jamborov in so bolj učinkovite. Najdba jadrnice je izjemno pomembna. Kar je ohranjena skoraj v celoti, bo omogočala lažje razumeli način življenja ljudi na tem območju v času med ameriško revolucijo (1775-1783) in vojno leta 1812.

Kljub temu, da je po Velikih jezerih v začetku 19. stoletja plulo veliko plovil in da jih je potonilo preko 1000, je ohranjenih izredno malo.