Nemška ladjedelnica je predstavila novost, motorno jahto Bavaria R40 Coupe.

Nova jahta ima izjemno elegantne in čiste linije ter je hkrati športna. Pri oblikovanju plovila so izpolnili cilj, da je lahko tudi na 40 čevljev dolga jahta prostorna in luksuzna tako na krovu kakor pod njim. Tisti, ki si poleg naštetega želijo še hitrega križarjenja, lahko izbirajo med različnimi opcijami motorja, ki bodo plovilo pognali do izjemnih hitrosti.

Pri izdelavi so se posvetili vsakemu detajlu posebej. Že ko stopimo na krov, opazimo, da je celoti obložen s tikovino kar plovilu daje izjemno luksuzen izgled. Okna so velika in so izdelana iz stekla. Salon na krovu je velik, udoben in razkošen. Skratka vse je narejeno za kar največje udobje posadke.

Na premcu plovila je velika sončna ploščad. Elegantno oblikovane blazine zagotavljajo, da se boste lahko na plovilu spočili in sprostili. Na krmi je velika hidravlična kopalna ploščad. Primerna je za namestitev jet skija ali pomožnega plovila, ki ga lahko s pomočjo hidravlike spustimo in dvignemo iz vode.

Salon in krmarnica sta oblikovana ergonomsko. Krmarju je namenjen eleganten sedež, s preklopnim sedalom in omogoča udobno namestitev med plovbo tako v stoječem ali sedečem položaju. Komandna konzola je prostorna. Inštrumenti so razporejeni tako, da so vse potrebne informacije enostavno vidne in se krmar lahko posveča plovbi.

V salonu je sedežna garnitura z mizo. Noge mize so fiksne vendar nastavljive po višini. Če mizo spustimo, sedežno garnituro spremenimo v ležišče za dve osebi.  V salonu je tudi kuhinja z dvema plinskima gorilnikoma, 140 litrski hladilnik, pomivalno korito s pokrovom ter koš za smeti.

Pod krovom sta dve kabini. Obe imata veliko in udobno posteljo kraljevske velikosti.  V lastniški kabini je tudi sedežna garnitura, v sobi za goste pa je zahvaljujoč posebnemu sistemu, dvojno posteljo spremeniti v dve enojni postelji. Vsaka soba ima tudi svojo kopalnico.

Nova Bavaria R40 ponuja izjemno udobje. Trup v dolžino meri 11,61m v širino pa 3,99m. Skupaj z hidravlično kopalno ploščadjo na krmi plovilo v dolžino meri 12,65m. Za pogon skrbita dva Volvo Penta D6-330 motorja. Za tiste z bolj športno dušo pa so na voljo tudi močnejši motorji.

Tehični podatki:

Dolžina čez vse: 12,65m
Dolžina trupa: 11,61m
Širina: 3,99 m
Višina nad vodno linijo: 3,45 m (brez anten in radarskega stebrička)
Ugrez (dvignjen pogon): 0,73 m
Ugrez (spuščen pogon): 1,06 m
Teža: 9.300kg
Rezervoar za gorivo: 900 l
Rezervoar za vodo: 348 l
Število oseb (CE B): 12
Motorji: Volvo Penta Diesel  2 x D6-330 EVC
Moč motorjev: 2 x 330 KM (2 x 243 kW)
Kabine: 2
Kopalnice: 2
Ležišča: 4/6
Višina v kabinah: 1,95 m

Zastopnik za Bavaria Yachts v Sloveniji je: T.T.Y. d.o.o., tel.: +386 1 2345 370, tty.si