Nizozemska ladjedelnica Walth Boats slovi po svojih brezčasnih gliserjih z visoko mero individualnosti, vrhunsko kvaliteto, tehnologijo in izjemnimi plovnimi lastnostmi.

Gliserji Walth so izdelani iz lesa. Uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, ki jim zagotavlja trdnost, izjemne plovne lastnosti in brezčasnost. Vsak njihov izdelek bo nedvomno navdušil vsakega ljubitelja lesenih plovil.

Izdelava vsakega čolna je individualizirana do zadnjega detajla. Vsak naročnik lahko proces izdelave svojega novega plovila spremlja od začetka do konca. V podjetju ne želijo, da je nakup njihovega plovila le največ, kar je možno dobiti za denar, temveč je to plovilo, ki je izdelano za vsakega kupca posebej. Različnih opcij je zato praktično neskončno in kupec lahko sodeluje že pri samem oblikovanju čolna.

Ladjedelnica je predstavila svoj nov model, ki bo zaplul v naslednjem letu. Gre za luksuzno plovilo Crew tender, ki bo v celoti izdelan ročno. Posamezno plovila bodo lahko za vsako stranko izdelali po njegovih željah. Novinec v floti bo v dolžino meril 10.75m in 2,48m v širino. Poganjala ga bosta dva Mercruiserjeva motorja 496 MAG, V8 s po 280 kW. Za prenos moči bosta skrbela dva pogona Mercruiser Bravo 3 s po dvema propelerjema. Ker bo teža plovila znašala le okrog 2500 kg, bo gliser s takšno zalogo moči lahko dosegal hitrosti plovbe vse do 75 vozlov oziroma 140 km/h. Rezervoar za gorivo bo imel prostornino 350l, za vodo pa 100.