Dušan Ušeničnik in posadka Loka Timinga z gostjo Danico Lovenjak na krovu jadrnice Karpo so absolutni zmagovalci regate Impression Sailing Week 2016.

V znamenju Burin Yachting Cluba in predstavitve novega logotipa OPEN regate s strani Davida Hawline je 4. in 5. novembra v Biogradu potekala jubilejna deseta tradicionalna mednarodna regata Impression Sailing Week 2015.

Sonce, dež, jasno nebo, oblaki, nič vetra in stopnjevanje juga prek 35 vozlov ter nepozabni trenutki večernih druženj bodo jadralkam in jadralcem iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Češke in Poljske še dolgo ostali v spominu.

Dvaintrideset posadk je prvi dan spremljalo sončno vreme z nič vetra in dobili smo zmagovalca v plavanju Grega Lebič z jadrnice Oskar, ki ga bo tudi prihodnje leto težko premagati. V lahkih vetrovnih razmerah pa je vseeno uspel plov regate in zmagovalka dneva je bila jadrnica Elan S5 Rotgipfler pod taktirko krmarja Chlaus Chabina iz Austrije.

V soboto so jadralke in jadralci odjadrali še dva plova. Poleg benda Škabelini so potekale večerne karaoke in zlati glas Burina je pripadel Mile Vilarju z jadrnice Echo, ki bo moral glasbeno točko ponoviti še v restavraciji Glažuta 14. decembra, ko bo potekal After Party Impression Night.

Zaznamovali pa so letošnjo regato in postali absolutni zmagovalci jadralke in jadralci Loka Timinga. Kot najštevilčnejši klub na regati je absolutni zmagovalec regate Impression Sailing Week jadrnica Karpo (Elan 450) s krmarjem Dušanom Ušeničnikom, na drugo mesto se je uvrstila jadrnica Taia2 & White Goose s krmarjem Goranom Djordjevičem, tretje mesto pa je prijadrala Ana Gojčeta na jadrnici GS 40R in posadka JK Šibenik.

Izjemno jadralno znanje so poleg navedenih absolutnih zmagovalcev pokazali tudi naslednji:

Zmagovalci skupine One Design (Elan 350) jadrnica Victor – Christian Kargl,

zmagovalec skupine Open 1 Peter Keršan z izjemnim jadranjem celotne njegove ekipe Fasala Sailing Team na jadrnici Polaris (Elan 333)

in zmagovalci skupine Impression na jadrnici Evolution (Impression 444), ekipa Neptun Yachting Slovenija s krmarjem Iztokom Svetina.

Po podelitvi pokalov in nagrad je sreča žreba No Skipper – No Price novih Elan smuči doletela Janeza Zajca, ki je tudi član JK Loka Timing.

V sklopu zabave je bilo podeljenih veliko prestižnih nagrad s strani organizatorja in pokroviteljev. Jadralke, jadralci in povabljeni gosti so bili z letošnjim dogodkom in njegovo organizacijo izjemno zadovoljni.

David Hawlina je na zaključnem večeru že najavil Impression Sailing Week za naslednje leto in druženje jadralk in jadralcev nas čaka teden dni pred regato Jabuka v začetku novembra 2017.