Kitajci so 30.11.2016 pričeli z gradnjo replike ladje Titanic, ki bo enake velikosti kot original.

Ladja Titanic 2 bo kopija slavnega Titanica, ki je leta 1912 tragično trčil v ledeno goro in  terjal preko 1500 življenj. Za tokratno repliko te nevarnosti ne bo. Ladja bo stalno zasidrana v pristanišču in bo služila kot turistična atrakcija. Gosti bodo lahko na njej prenočevali, ali pa se ustavili zgolj na kosilu ali večerji.

Pred leti je avstralski milijarder Clive Palmer izjavil, da bo zgradil repliko ladje, ki pa bo za izjemo od originala plula na drugi Atlantski ruti in v upanju, da bolj uspešno. No projekt se je očitno zaustavil ali pa celo odpovedal. Tako bo prva kopija legendarne ladje zgrajena na Kitajskem. Služila bo pospeševanju turizma v provinci Daying, ki je gospodarsko podhranjena. Ideja o izgradnji replike se je rodila leta 1997, ker je bil film Jamesa Camerona o tragediji ladje izjemne hit na Kitajskem. Ladja bo dolga 269m in 28 široka, kar je toliko, kot je bil velik original. Tudi v notranjosti, se bodo v določenih delih poizkušali povsem približati originalu. Originalu enake bodo kabine prvega razreda, plesna dvorana, gledališče in bazen.

Kopija naj bi stala več kot original. Njena gradnja naj bi po predvidevanjih znašala 130 mio EUR. Gradnja naj bi bila zaključena konec naslednjega leta.