Slovenska ladjedelnica Seascape si je prislužila še eno navtično nagrado. Tokrat so za svoje plovilo Seascape 24 prejeli nagrado za najboljšo visokozmogljivo jadrnico revije Yachts & Yachting.

Podelitev prestižnih nagrad angleške revije Yachts & Yachting je potekala c četrtek 12.1.2017 v Londonu. Nagrado na največje navtične dosežke v preteklem letu podelijo s pomočjo žirije in glasovanje njihovih bralcev. Nagrade podelijo na različnih navtičnih področjih. Za angleški dosežek leta so proglasili dosežek Britanske mladinske jadralske posadke, ki je zmagala na EUROSAF Nations Cup. Najboljši jadralec je bil Giles Scott, ki je na Olimpijskih igrah zmagal v razredu Finn, v katerem je odlično drugo mesto zasedel naš jadralec Vasilij Žbogar. Kot smo že omenili jev razredu visoko zmogljivih oziroma tekmovalnih jadrnic nagrado prejela jadrnica Seascape 24. Nagrado za najboljšo malo jadrnico je prejel katamaran Foling Narca 17, za inovacijo leta pa so proglasili Harkenovo kolo za shranjevanje spinakerja nazaj v trup jadrnice.

Navdušenja nad nagrado niso skrivali niti v podjetju Seascape d.o.o., ki se lahko pohvali že z več kot 500 prodanimi jadrnicami na svetovnih trgih. Nagrada bo sigurno pripomogla k še večji prepoznavnosti njihovih plovil na angleškem trgu.