Pretekli vikend je Jadralni klub Jadro iz Kopra gostil jadralce razreda laser.

Gostitelji regate Evrospkega pokala za jadralne razrede laser standard, radial in 4.7 prvi dan niso imeli sreče z vetrom. Močna tramontana, ki je dopoldne pometala po Obali s 30 vozli ter dodobra razburkala morje, je namreč 266-im udeležencem onemogočila varno izplutje iz marine, zaradi česar je regatni odbor sklenil tekmovanje preložiti na soboto.

V soboto in nedeljo je bilo vreme tekmovanju nekoliko bolj naklonjeno. Skupno so uspeli izpeljati 4 plovne za vse tri razrede.

V razredu laser standard je v konkurenci 18 jadralcev 1. mesto zasedel Italijan Nicolo Villa. Naslednja tri mesta so zasedli slovenski jadralci. Drugi je bil Žan Luka Zelko, tretji Nik Pletikos, na četrto mesto pa je prijadral Matej Valič.

V razredu Laser Radial je tekmovalo 112 jadralcev. V kategoriji deklice do 19 let je odlično tretje mesto zasedla Lin Pletikos. V najštevilčnejši kategoriji Laser 4.7 se je tekmovanja udeležilo kar 134 jadralk in jadralcev. Prvo mesto skupni razvrstitvi je zasedel Švicar Felix Baudet, na drugo mesto pa se je povzpel Janez Zabukovec. Z odličnim jadranjem si je v kategoriji dečkov do 16 let prijadral prvo mesto. Klemen Petrovič se je uvrstil na 45. mesto, Sandra Lipovec na 55., Alex Veljak na 62., Andrej Fras na 81., Nejc Valenčič na 94, Luka Lovrič na 103. in Erik Rodica na 106.