Pretekli teden so v kraju Omišalj na otoku Krk potekalo tekmovanje v »Big game fishingu« -lovu na velike tune.

Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz številnih držav. Med njimi so bile štiri slovenske posadk in seveda štiričlanska ekipa, ki je ujela največjo tuno na tekmovanju.

Na tekmovanje, ki ga vsako leto organizira klub za športni ribolov BIG OM iz Omišlja, se je prijavilo 21 posadk s skupno 100 ribiči. Slovenijo so zastopale kar štiri posadke. Najbolj uspešna je bila posadka v kateri so bili Bojan Cestar, Blaž Legiša, Goran Hribar in Tomislav Jukić, ki so hkrati tudi člani uradne slovenske reprezentance v »Big Game Fishingu«. Letos bodo zastopali Slovenijo na svetovnem prvenstvu, ki bo ta mesec potekalo na Portugalskem.

Na tokratnem tekmovanju so ujeli največjo tuno. V dolžino je merila 215 cm in tehtala 138 kg. Obseg velikanke je meril kar 140 cm. Slovenska ekipa, kljub temu, da je ujela največjo ribo, ni zasedla prvega mesta, temveč drugo. Premagala jih je bosanska ekipa. V treh dneh so uspeli uloviti dve tuni, eno ki je tehtala 75 kg in eno s 110 kg. Ulovili so tudi morskega psa, ki pa so ga po pravilih Big game ribolova izpustili nazaj v morje.