Istravirgin 2023

17 .dnevi mladega oljčnega olja Istravirgin 2023 so največji in najuglednejši festival oljarjev oljčnega olja na Hrvaškem. Prinaša še eno nepozabno izkušnjo, ki jo lahko turisti doživijo v prelepi Istri. Potekal bo v Vodnjanu, od 24. do 26. novembra 2023. Festival pa ne bo ponudil le priložnosti za uživanje v prvovrstnem ekstra deviškem oljčnem olju, temveč bo tudi združil oljarje in oljarice, strokovnjake za gastronomijo in velike ljubitelje "zelenega zlata" Istre preko dogodkov in srečanj. Istravirgin 2023 bo potekal v prepoznavnem okolju nekdanje mestne šole, ki obiskovalcem nudi gostoljubnost na sodoben način.

Velika priložnost istrskih oljarev

Istravirgin 2023 je priložnost, da se istarski oljarji in oljarice predstavijo z novo letino in ponosno pokažejo svoje odlične pridelke in izdelke. Festival poudarja njihovo izjemno kakovost in prispevek k svetovni oljčni sceni, saj so istrska olja uvrščena na najvišja mesta svetovne ponudbe olj. Istravirgin vedno znova prepoznava vrednost istarskega oljčnega olja in spodbuja raziskovanje njegovih številnih možnosti v kuhinji, tako na tradicionalen kot sodoben način.

Gastronomska čarovnija ekstra deviškega oljčnega olja

Istra je znana po svoji bogati kulinarični tradiciji, Istravirgin pa še dodatno poudarja pomen ekstra deviškega oljčnega olja v istrski kuhinji. Skozi serijo kulinaričnih mojstrskih dogodkov bodo vrhunski chefi razkrili skrivnosti, ki naredijo oljčno olje nepogrešljiv del istrske gastronomije. Poleg tega bodo obiskovalci imeli priložnost sodelovati tudi v "kuharskem šovu", kjer se bodo oljarji in strokovnjaki za gastronomijo pomerili in pokazali ustvarjalno žilico za uporabo te dragocenega oljčnega olja.

Istravirgin 2023 kot druženje posebne vrste

Konec novembera Istravirgin 2023 vabi vse oljarje in oljarice s celotne Istre, da se pridružijo in sodelujejo pri edinstveni prireditvi ter pomagajo ustvariti svetovno zgodbo o oljčnem olju. Festival ne bo razočaral niti gurmanov niti ljubiteljev vrhunskih izdelkov, ki nastanejo iz oljk. Istravirgin 2023 ponuja bogat program z degustacijami oljčnega olja, kulinaričnimi delavnicami in priložnostmi, da spoznate ljudi, ki srčno pridelujejo "zeleno zlato" Istre.

Fotografije: NuNu Production