Danes se je v Hyeresu odvil prvi dan finalnih plovov. Končno uvrstitev iz kvalifikacij so jadralci prinesli s seboj in predstavlja prvi rezultat za finalne serije. Tega rezultata ni mogoče odbijati.

Danes so naši jadrali takole: Vasilij Žbogar (JK Burja), finn: 12, 6 – trenutno TRETJE MESTO

Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat), 470: 13, 24 – trenutno deseto mesto

V moškem 470 je posadka Gulič-Nevečny prehitela Puha-Romiha; obe posadki sta jadrali v srebrni skupini.

52. Andraž Gulič in Mitja Nevečny (JK Jadro) 15, 10 (uvrstitve veljajo kot rezultat v srebrni skupini, uvrstitev na 52. mesto pa je skupna uvrstitev po današnjem dnevu)
59. Matjaž Puh in Matija Romih (JK Pirat) 24, 24 (velja enako)

Laserji:

50. Nik Pletikos (JK Burja) 48, 48 (uvrstitve veljajo kot rezultat v zlati skupini, uvrstitev na 50. mesto pa je skupna uvrstitev po današnjem dnevu)

81. Žan Luka Zelko (BD Sidro) 24, 43 (uvrstitve veljajo kot rezultat v srebrni skupini, uvrstitev na 81. mesto pa je skupna uvrstitev po današnjem dnevu)

Jutri se finalni plovi nadaljujejo.

Več o točkovanju:

V Hyeresu tokrat ISAF preizkuša še tretji način točkovanja. Kvalifikacije bodo tokrat namesto treh dni skrajšane na le prva dva dneva. Uvrstitev (mesto) iz kvalifikacij se bo preneslo naprej in bo predstavljalo prvi rezultat za finalne serije – tega rezultata tudi ne bo mogoče odbijati. Finalne regate se bodo jadrale tri dni (namesto dveh, kot je bilo to v Palmi), tem pa bosta za najboljših deset iz vsakega razreda sledili še dve regati za medalje, le za razred 49er in ženski 49erFX (v teh razredih sicer ne bomo imeli slovenskih jadralcev) so predvidene tri regate za medalje.