Z današnjim dnem se je v Hyeresu zaključila finalna serija zadnje regate ISAF svetovnega pokala v letošnji sezoni, deset najboljših v vsakem razredu čakajo še jutrišnje regate za medalje.

Jadralce so zjutraj pričakali temni oblaki in dež, pihal pa je veter s hitrostjo do 16 vozlov. Vasilij je z dobrim jadranjem osvojil dve šesti mesti. V skupnem seštevku je napredoval za dve mesti in bo jutrišnji regati za medalje z dvojnimi točkami začel s petega mesta, za tretjim mestom pa zaostaja osem točk. Pred Vasilijem v skupni razvrstitvi sta Britanca Giles Scott in Andrew Mills na prvem in drugem mestu, tretji je Nizozemec Pieter Jan Postma, na četrtem mestu pa je Novozelandčan Josh Junior.

»Danes sem malo popravil slab vtis od včeraj. Izpeljal sem dve zelo dobri regati. Žal sem moral biti zaradi včerajšnjega BFD-ja na štartni liniji zelo zadržan in sem zelo povprečno štartal. Nato sem obe regati iz okoli 20 mesta počasi napredoval in obe regati končal na šestem mestu. Pogoji so mi ustrezali, tako da sem jih izkoristil in prišel v medal race, kar je bilo pomembno. Vsi smo zelo blizu s točkami, glede na to, da je jutri v igri 40 točk, je še vse odprto.« je po zaključku današnjega dne povedal Vasilij.

Za jutri so napovedani vetrovi, ki bodo pihali s hitrostjo 10 vozlov, prva od obeh regat za medalje v razredu Finn je predvidena ob 13. uri.

Ostali naši so danes zaključili svoje nastope v Hyeresu na četrti in zadnji regati ISAF svetovnega pokala sezone 2012-13.

470 moški:

48. Andraž Gulič in Mitja Nevečny (JK Jadro) 17, (18)
56. Matjaž Puh in Matija Romih (JK Pirat) 15, 23

Obe posadki sta jadrali v srebrni skupini mesto jekončna uvrstitev v konkurenci 62 ekip

Laserji:

51. Nik Pletikos (JK Burja) 50, 44 (zlata skupina)

Laserji srebrna skupina (Žan Luka Zelko) – ŠE JADRAJO

Jutri sta na sporedu dve regati za medalje z dvojnim točkovanjem. V njih se bo pomerilo najboljših deset iz vsakega razreda. Od naših je zaenkrat gotovo, da bomo jutri na regatnem polju finnov lahko navijali za Vasilija Žbogarja.