SEEOOC: SOUTH EAST EUROPEAN OPEN OPTIMIST CUP (pokal JV Evrope za razred optimist)

Mladi optimistični jadralci iz JK Olimpic iz Izole so se tudi letos z »močno« spremljevalno ekipo staršev, bratcev in sestric v času od 3. do 5. maja udeležili regate SEEOOC na Palićkem jezeru.

Palić je pretežno turističen kraj v bližini Subotice, kjer lahko poleg občudovanja zanimive vojvodinske pokrajine in razkošnih parkov in vil ob jezeru obiščemo tudi živalski vrt ter uživamo v madžarsko – srbskih gastronomskih specialitetah. Še posebej letos, ko se je praznik 1. maja zlil s srbskim praznovanjem pravoslavne Velike noči, kar v praksi pomeni obilo dodatne, praznične ponudbe, ki so jo izolski obiskovalci dodobra izkoristili, predvsem tisti spremljevalni del ekipe.

Jadralcem se je po glavi motalo vse nekaj drugega: zmaga na dobro obiskani mednarodni regati (76 tekmovalcev), ki so jo že sedmo leto zapored vrhunsko izvedli prizadevni in gostoljubni organizatorji iz JK Palić. V treh regatnih dnevih so speljali deset plovov v spremenljivih, t. i. »jezerskih« vetrovnih razmerah in že poletno toplem in sončnem vremenu.

Z zelo dobrimi uvrstitvami so jadralci iz Izole umestili JK Olimpic na 2. mesto med 18 klubi, predvsem gre izpostaviti dobitnika pokalov: Maj Musa Olivieri – 2. mesto skupno in Špela Hajdinjak – 3. mesto deklice U12.

Vse pohvale zaslužita tudi Toni Rebec in Matija Kocjančič (5. in 6. med dečki U12 z enakim številom točk oziroma 10. in 11. v skupni razvrstitvi), kakor tudi ostale tri deklice iz Olimpica: Lorenza Lia Peric 15. mesto deklice, 36. skupno, Katarina Knol 5. med deklicami U12, 48. skupno, Vida Borštnar 10. med deklicami U12, 71. skupno, ki so ob malenkost slabših uvrstitvah vendarle jadralsko napredovale s spoznavnanjem in obvladovanjem že opisanih jezerskih vetrovnih razmer.

Največja pohvala gre kljub vsemu najmlajši Vidi Borštnar, ki je med vsemi iz Olimpica naredila največji korak: premagala je strah!

Rezultati skupno:

1. mesto: MichalKostyr (YC Cere, Praga, CZE)
2. mesto: Maj Musa Olivieri (JKOlimpic, Izola, SLO)
3. mesto: TomasDolezal (Cesky Yacht Club, Praga, CZE)
10. mesto: Toni Rebec (JK Olimpic,Izola, SLO)
11. mesto: Matija Kocjančič (JKOlimpic, Izola, SLO)
28. mesto: Špela Hajdinjak (JKOlimpic, Izola, SLO)
36. mesto: Lorenza – Lia Peric (JKOlimpic, Izola, SLO)
48. mesto: Katarina Knol (JKOlimpic, Izola, SLO)
71. mesto: Vida Borštnar (JKOlimpic, Izola, SLO)

Vir: JZS, JK Olimpic