Italijanska ladjedelnica Italmar prihaja iz Sirakuz na Siciliji. Gre za družinsko podjetje, ki se zanaša na bogate navtične izkušnje ter tradicijo pri izdelavi plovil namenjenih rekreaciji.

Vsi njihovi izdelki slovijo po izjemni kvaliteti, pozornosti do podrobnosti in estetiki plovil. V svojem razredu se uvrščajo se med najkvalitetnejše proizvajalce na svetu.

Tehnično dovršenost njihovih plovil potrjuje dejstvo, da so nepotopljiva.  Konstrukcija trupa je razdeljena na tri sekcije, ki zagotavljajo, da plovil ostane na površini tudi, ko vanj vdre voda.

Plovila iz ladjedelnice so namenjena ljudem, ki želijo, da jim plovilo nudi kar največ. Pri oblikovanju vsakega modela posebej, skrbijo, da je ves prostor na krovu in pod njim dobro izkoriščen in ima svojo funkcijo. Vsi modeli s kabino imajo pod krovom stojno višino 1,95m, kar je za plovila velikosti med 23 in 28 čevljev redkost.

V proizvodnem programu so štiri linije plovil. Cabin, Walk Around, Fishing in Open. Že samo ime posamezne pove, da imajo prvi kabino, drugi so odpreti in imajo široke prehode na obeh straneh komandne konzole, tretja linija je namenjena tisti, ki svoje dneve preživljate na ribolovu, linija Open, pa je idealna za dnevne izlete v zalive z obilico prostora na krovu za večje število oseb.

V seriji Cabin izdelujejo plovila z dolžino od 18 do 28 čevljev. Na najmanjši osemnajstici sta na voljo 2 ležišči z enim dodatnim, na največjem Cabin 28 pa lahko prenočijo štiri osebe.

V seriji Walk Around ponujajo štiri modele z dolžinami med 19 in 23 čevlji. Tudi te modeli imajo pod krovom ležišča, le da v njih ne smemo pričakovati stojne višine. Ker je krov v premčnem delu raven in nizek, služi kot velika sončna ploščad, na katero se lahko udobno namestijo do štiri osebe. Pod njim je kabina z dvojnim ležiščem in okno za dotok svežega zraka. V seriji je najbolj razkošen model Summer 23, ki ponuja prostorno kabino in kopalnico pod krovom in številne površine za sončenje na krovu.

Serija Fishing ponuja 3 modele. Dva dolžine 5m in enega z dolžino 5,5m. Model Fishing 500 je odprto plovilo, medtem ko imata Timoner 500 in 550 majhno kabino s trdo streho in posadki nudita zaščito pred pršcem in vetrom med ribolovom.

Serija Open ponuja kar 6 modelov. Majmanši Lencia 350 je namenjen dnevnim izletom do bližnjega osamljenega zaliva, medtem ko večji modeli Open 20 in največji Open 23 nudijo izjemno udobje in možnost daljših dnevnih izletov do bližnjih otokov in zalivov.

Uradni uvoznik za plovila Italmar v Sloveniji je podjetje As-Boats. Plovila Italmar so že na zalogi in si jih je možno ogledati v njihovem salonu. Več informacij na http://www.as-boats.si ali po telefonu: (02) 608 41 41